Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Første alvorlige orm angriber iPhone

Første alvorlige orm angriber iPhone

En ny orm gør det angiveligt muligt for bagmændene at stjæle bankdata og andre personlige oplysninger fra ’jailbroken’ iPhones.

Den første alvorlige iPhone-virus er en realitet. Sådan lyder udmeldingen fra it-sikkerhedsfirmaet F-Secure.

De første analyser viser således, at ormen er i stand til at stjæle personlige oplysninger fra iPhonen og sende det til bagmændene.

Ifølge Michael Dahl, der er ansvarlig for F-Secure Danmark, er ormen indtil videre afgrænset til Holland. Han mener dog alligevel, at der er grund til at være påpasselig.

- "Det er begrænset udbredelse af denne orm, men den viser absolut mere aggressive tendenser, end hvad der hidtil har været set i forbindelse med iPhones," siger Michael Dahl til Mobilsiden.dk.

Ormen rammer kun 'jailbroken' iPhones

Foreløbig er det kun ejere af iPhones med det såkaldte 'jailbreak', der har grund til at bekymre sig. Det vil sige telefoner, hvor brugeren selv har fjernet Apples beskyttelsessoftware for at kunne køre uautoriserede applikationer.

Samtidig skal brugeren have installeret et såkaldt SSH-program, hvor det originale password - alpine - endnu ikke er blevet skiftet ud med et nyt, personligt kodeord.

SSH (Secure Shell) er et program, der bruges til at få trådløs adgang til iPhonens fulde filsystem fra computeren. Man kan eksempelvis bruge det til at overføre filer mellem computeren og telefonen, og det kan udnyttes af hackere.

Tidligere på måneden kom det frem, at en hacker havde udnyttet samme hul til at sprede en uskyldig orm blandt 'jailbroken' iPhones i Australien. Den eneste skade var, at ormen udskiftede telefonens baggrundsbillede med et billede af 80'er-sangeren Rick Astley.Se også vores gadget-sektion, hvor du kan læse seneste nyt om tv, computere, spillekonsoller og andre spændende gadgets.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies