Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Første billede af HTC One M10 afslører store designændringer

Første billede af HTC One M10 afslører store designændringer

Det første billede af HTCs kommende One M10-topmodel afslører designet, hvor der sker radikale ændringer fra den nuværende One M9.

Foto: Twitter.com

Så lykkedes det ikke længere HTC at holde designet på den næste topmodel, One M10, bag lukkede døre. Evan Blass, også kendt under navnet evleaks på Twitter, er ude med endnu en stor afsløring på mobilfronten, der løfter sløret for designet på HTC One M10 - efterfølgeren til One M9.

Læs også: Rygte: HTCs UltraPixel-kamera vender tilbage i One M10

Præcist som det blev forudsagt af selv samme person for en uge siden, ser designet ud til i høj grad at bære præg af den tre måneder gamle HTC One A9, hvor der roligt kan siges at være hentet inspiration fra en vis æbletelefon - noget som HTC-direktøren nægter at vedkende sig.

Alligevel gør metalrammen hele vejen rundt med den lidt skarpere kant dog, at den ligner sin helt egen. Kombinationen af at der hverken er de to velkendte BoomSound-højttalere på fronten, at HTC-logoet under skærmen fra One M9 er fjernet og at der nu er blevet plads til en fingeraftrykslæser i stil med den fra One A9 får den i høj grad til at skille sig ud fra forgængeren.

I den kommende One M10 til højre er der hentet inspiration fra One A9 i midten. Til venste ses One M9.
I den kommende One M10 til højre er der hentet inspiration fra One A9 i midten. Til venste ses One M9.
Foto: Twitter.com

Netop at skille sig ud fra forgængeren – eller manglen på samme – var noget, som HTC måtte lade høre for efter lanceringen af One M9, da den praktisk talt var identisk med One M8 på designfronten med kun ganske små finpudsninger og justeringer.

Efter alt at dømme ser HTC dog ud til at have taget kritikken til sig med dette års topmodel, som også bliver udstyret med mekanik fra øverste hylde: Den kraftige firekernede Snapdragon 820-processor på op til 2,2 GHz fra Qualcomm, 4 GB RAM, 32 GB lagerplads og en genindførsel af den omdiskuterede UltraPixel-kamerateknologi.

Læs også: Nyt HTC-flagskib kan blive præsenteret til marts

I One M7 introducerede HTC denne UltraPixel-teknologi i form af to kamerasensorer på blot 4 megapixel med det formål at få store og færre pixels, der kunne indtage store mængder lys og dermed give flotte resultater under dårlige lysforhold. Den lave opløsning gik dog i høj grad ud over detaljegraden, og i en tid, hvor 4K-videooptagelse er standard i topmodeller, ville det heller ikke kunne lade sig gøre.

Det er også derfor, at HTC angiveligt vælger at skrue opløsningen op til 12 megapixel med to sensorer, der formentligt egner sig til forskellige opgaver – i stil med det dual-kamera-projekt, som Sony arbejder på.

Det kan f.eks. betyde, at den ene sensor har optisk billedstabilisering og et bredt synsfelt, mens den anden gemmer på optisk zoom, og dermed kan begge egenskaber fra sensorerne kombineres i et og samme billede med et bedre resultat til følge.

Lanceres måske næste måned

Der hersker fortsat tvivl om, hvornår HTC One M10 bliver lanceret. En ting er dog sikkert. Den når ikke at blive klar til den store Mobile World Congress, der finder sted fra den 21. februar til og med den 25. februar.

Et forsigtigt bud fra den meget velinformerede HTC-udvikler på Twitter, LabTooFeR, lyder i løbet af marts måned ved en event lavet kun til præsentationen af denne.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies