Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Første bølge af nye iPads udsolgt på få dage

Første bølge af nye iPads udsolgt på få dage

Antallet af forudbestillinger har ryddet lageret for den første sending af den nye iPad fra Apple.

For fem dage siden åbnede Apple for forudbestillinger af den nye iPad, og nu er det første parti - som snart er på vej til kunderne - udsolgt.

Det bekræfter en talsperson fra Apple over for Cnet og understreger samtidig, at den nye tablet stadig vil blive sat til salg i de fysiske butikker til de forventede datoer efter først-til-mølle-princippet.

I USA er det allerede på fredag den 16. marts, mens den nye iPad først kommer til Danmark en uge senere.

Når kunder i eksempelvis Storbritannien, Tyskland, Frankrig, Japan Canada og Australien forsøger at bestille via Apples hjemmeside, bliver de mødt med en forventet leveringstid, der er blevet skubbet til 2-3 uger.

Da Apple sidste år åbnede for forudbestillinger af iPad 2, blev det første parti solgt efter få timer.

Historien melder desværre ikke noget om, hvor mange solgte enheder der er tale om.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

iPhoneHacks2009 13-03-2012 23:00:53

http://www.youtube.com/watch?v=ZFFp09drh_A

0 0
Martin Jensen 12-03-2012 18:05:46

Det er det Apple kan og medierne elsker at lave deres reklame for dem.
Det er jo ikke særlig svært.
Producer 9 ipads - 2-3 dages leveringstid
Åben salget
Producer 10.000.000 - 2-3 ugers leveringstid
Og spar derved mange penge på markedsføring da medierne gør det for dig.

0 0
David 13-03-2012 10:41:00

Har du nogle tal på hvor mange iPads der er produceret til de pågældende lande? eller er det bare en påstand uden nogen form får belæg.

0 0
Timo 13-03-2012 21:43:58

Jeg har ingen tal, men jeg kan love dig for at Apple med vilje har holdt antallet på lager lavt nok til at der ville blive udsolgt hurtigt. Med deres gode ry og mange fans kunne de snildt have fordoblen produktionen, men som sagt er der god PR i at få hurtigt udsolgt.

Apple er dog langtfra alene om at bruge denne strategi.

0 0
Jesper Zuschlag 14-03-2012 08:38:49

Det er måske et lidt bastant postulat, hvis du ikke har nogle tal til at underbygge din konklusion (hvor er det lige at Apple's ry og antallet af fans har noget med deres produktionskapacitet at gøre)? Som jeg ser det, er det en af de vandrehistorier som åbenbart bliver mere "sand" hver den fortælles.

Nå men, lad os for argumentations skyld antage at du har ret, vil du så ikke være enig i, at en kunstig manglesituation ikke vil være hensigtmæssigt at opretholde længere end end i tiden lige efter produktets lancering - måske en 3-4 uger? Herefter vil den manglende evne til at møde efterspørgelse uundværlig betyde tab af omsætning.

I så fald, hvordan kan det være at Apple i forbindelse med både iPad og iPad, ikke var i stand til at møde efterspørgelse i helt op til 5 og 6 måneder efter lanceringen (http://cultofmac.cultofmaccom.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2012/03/ipad2shippingdelaychart.jpg)? Hvis der skulle ligge en bevist strategi bagved denne langvarige mangelsituation, vil det være en ualmindelig dårlig forretningsmæssig diposition og jeg tror nok vi kan blive enig om, at Apple nok har styr på deres forretning.

En alternativ forklaring kunne også være, at opbygning at en produktionskapacitet der ville kunne gøre Apple i stand til at møde den initielle efterspørgelse, både vil være dyrt og urentablet på den lange bane, ligesom i supply-chainen er komponenter som i sig selv udgører flaskehalse for produktionen (f.eks. den nye iPad's skærm). Derved er der en naturlig begrænsning for hvor stor produktionskapacitet som det er muligt at opbygge.

0 0
Karim 12-03-2012 20:37:18

lige mine ord det kan næppe være en overraskelse for nogle når apple laver 10 ipad og sælger dem i 20 butikker (ikke bogstavelig tal - se mening i det!)

0 0

Om brug af cookies