Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Første detaljer om Googles Project Tango-smartphone ude

Første detaljer om Googles Project Tango-smartphone ude

Google og Lenovo er på vej med en såkaldt Project Tango-smartphone udstyret med avancerede sensorer og 3D-teknologi. De første specifikationer er nu ude.

Ved CES-messen i januar viste Lenovo flere mulige billeder frem af Project Tango-smartphonen, heriblandt dette.
Ved CES-messen i januar viste Lenovo flere mulige billeder frem af Project Tango-smartphonen, heriblandt dette.

Hvis nogen er kendt for at igangsætte det ene opfindsomme og ambitiøse projekt efter det andet, må det om nogen være Google. Et af disse projekter går under navnet Project Tango og har til formål at gøre det nemmere for mennesker via smartphones og tablets at få adgang til helt nye måder, hvorpå man kan udforske den fysiske verden.

Derfor er Project Tango-enheder udstyret med et væld af avancerede 3D-sensorer, der kan registrere omgivelserne på helt nye måder, der aldrig er set før på en mobil enhed, og som kan give Android-styresystemet helt nye muligheder.

Læs også: Første kig på 3D-model lavet af Google Project Tango

Hidtil er projektet ’kun’ blevet realiseret i form af en udviklertablet lavet af NVIDIA, der faktisk kan købes i den danske Google Store for 4.096 kroner. En ny og anden enhed har dog længe været undervejs - nemlig en Project Ara-smartphone.

Rygterne har for nogle måneder siden gået på, at samarbejdspartneren denne gang vil være Lenovo, men der har endnu ikke været nogle konkrete oplysninger om, hvad den nye Project Tango-telefon bringer med sig – før nu.

Det er den velkendte Twitter-tipster evleaks, der i et tweet igen er ude med helt nye oplysninger. Heri bekræfter han, at der er tale om en Lenovo-smartphone, som får navnet PHAB2 Pro. Derudover bliver det noget af en ordentlig smartphone med en kæmpe skærm på 6,4” – altså næsten lige så stor som den førnævnte tablet på 7”.

Opløsningen bliver naturligvis også høj med 1.440 x 2.560 pixels, da skærmen skal kunne vise en masse 3D-grafik ud fra de mange sensorer i telefonen.

Læs også: Projekt Tango tager til rummet

Lenovo har allerede oprettet en Project Tango-side på sin hjemmeside, men her er alle oplysningerne om telefonen endnu gemt væk. I stedet oplyses det kun, at den bliver en realitet denne sommer. En mulighed er derfor, at Lenovo lancerer PHAB2 Pro sammen med den nye Moto Z, hvor en event i San Fransisco finder sted torsdag den 9. juni.

Se i Googles introduktionsvideo herunder hvad Project Tango går ud på:

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies