Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Første indtryk: Nokia N97

Første indtryk: Nokia N97

Barcelona: Mobilsiden.dk har været helt tæt på Nokia N97, der på én gang både overrasker og det modsatte. Bliver den en topmodel man kan regne med?

Nokia N97 er tæt på årets teknologisk største nyhed, og i Barcelona er Nokia også selv meget stolte over produktpræsentationen. Mobilsiden.dk er gået tæt på Nokia N97.

Ingen tvivl om, at den kommende Nokia N97 er ganske interessant. Kombinationen af touchscreen og rigtigt tastatur åbner for mange anvendelsesmuligheder. Selv afviser Nokia, at N97 skulle være arvtageren til Communicator-serien, men alligevel er tanken nærliggende.

Personlig tilpasning
Det helt store på N97 er de såkaldte widgets, som er små programmer og genveje, der kan tilføjes frontskærmen. På den måde kan enheden tilpasses helt individuelt. Især Facebook og Youtube gøres der et stort nummer ud af, men producenten vil ikke bekræfte, om disse vil være med i den endelige udgave.

Alle widgets kan flyttes rundt på skærmen efter behov, og straks keyboardet skubbes ud, vender skærmen - hvilket sker ret hurtigt, selv i denne tidlige demoversion.

Når touchskærmen anvendes, giver N97 feedback via vibratoren for, at brugeren skal have en oplevelse af, at skærmen er levende. Nokia vil have, at vi skal "føle" skærmen, når den bruges.

Grafikken på skærmen står flot, men slet ikke i nærheden af, at slå benene væk under os.

Fingervenlighed?

Nokia lægger vægt på, at brugerinterfacet skal kunne betjenes med fingerne i alle programmer, hvilket også tildels er lykkedes. Dog noterede jeg mig, at alle demopersonerne brugte en meget "spids finger" for at ramme.

Hvorvidt at fingervenligheden går igennem hele styresystemet er uvist, da Nokia ikke vil vise os alle menupunkter - sandsynligvis på grund af, at de ikke er færdigudviklede.

Video og musik
Meningen med Nokia N97 er blandt andet, at videoer skal med på farten. Det understreges af den store hukommelse på 32 GB, hvor yderligere 16 GB kan tilføjes via microSD.

Vinklingen af skærmen gør, at mobilen kan benyttes til afspilning af videoindhold i en behagelig vinkel. N97 er konstrueret, så den kan stå på et bord med skærmen oppe uden at vælte. Det er også muligt, at afspille videoer fra Youtube i fullscreen.

Generelt er video kvaliteten på skærmen flot - ikke overraskende, da de her ved arrangementet kun fremviser specielle demovideoer.

Musikafspilleren er også konstrueret som en widget, der kan betjenes fra frontscreenen. Med få klik, kan den dog også åbnes i fullscreen-mode.

Samlede første indtryk

Nokia N97 er klart den mest spændende enhed fra Nokia i lang lang tid. Den virker ikke voldsom stor i virkeligheden, men den har stadig den kedelige plastikagtige overflade, som kendes fra f.eks. N96

I denne tidlige version skulle der ikke mange forkerte tryk til, inden skærmen ikke reagerede eller en genstart var nødvendig.

Generelt er jeg positiv indstillet, men den virkelig test kommer i første halvår af 2009, hvor mobilen kommer på markedet. Det er her vi kan afgøre, om Nokia har formået, at lave noget, der virkelig virker.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies