Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Første kig på 3D-model lavet af Google Project Tango

Første kig på 3D-model lavet af Google Project Tango

Se en imponerende 3D-model lavet som en del af Project Tango med en prototype telefon.

3D model lavet af prototype enhed som en del af Google Project Tango.
3D model lavet af prototype enhed som en del af Google Project Tango.

For nyligt annoncerede Google Project Tango som i sin enkelthed går ud på, at kortlægge et 3D-miljø blot ved at bruge mobilen. TechCrunch har fået fingre i en video der viser hvordan en af Googles prototyper benyttes til at lave en 3D model af et rum med en bunke forskellige ting i.

Videoen er lavet af Matterport, et selskab som specialiserer sig i, at lave kort og 3D rekonstruktioner. Resultatet viste sig godt nok til at man korrekt kunne måle højden fra gulv til loft og kortlægge alle de forskellige ting der var kastet ind i rummet.

3D modellen er desuden interaktiv, altså kan brugeren zoome ind og rotere modellen som ønsket. Matterport var ganske imponeret over hvor god 3D modellen blev og fortæller at de mobile enheder som platform til dette formål, er blevet bedre end de fleste der følger teknologien havde forventet.

Det eneste ankepunkt var, at modellen blev lidt for grov, men det skyldes til dels det kamera på 4 megapixel der sad på prototypen, et kamera med højere opløsning ville klare opgaven væsentligt bedre.

Videoen kan ses hos TechCrunch her.

Kilde: TechCrunch

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies