Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Første kig på Surface 3

Første kig på Surface 3

Vi har fået lov til at kigge nærmere på den kommende Surface 3, der snart kommer på det danske marked.

Surface 3 til venstre og Surface Pro 3 til højre
Surface 3 til venstre og Surface Pro 3 til højre

Mobilsiden.dk har fået lov til at kigge nærmere på den nye Surface 3, der rammer det danske marked i den 7. maj. Den nye enhed kommer i to versioner: 64GB intern hukommelse/2GB RAM til 4.699 kroner og 128GB intern hukommelse/4GB RAM til 5.599 kroner.

Surface 3 drives af en quad-core Intel Atom x7 processor, der giver lidt mindre ydeevne end processoren i Surface Pro 3, men til gengæld holdes batteriforbruget nede. Surface 3 er på papiret opgivet til at kunne holde til 10 timers videoafspilning.

Surface 3 ovenpå Surface Pro 3
Surface 3 ovenpå Surface Pro 3

Det første man lægger mærke til ved Surface 3 er størrelsen. Skærmen er på 10,8 tommer i 3:2 format, og efter kort tid tænker man ikke længere over størrelsen på skærmen i forhold til Surface Pro 3. Alligevel er der nok ikke tvivl om, at skal man arbejde i længere tid foran skærmen vil en større størrelse være at foretrække.

Et af mine ankepunkter i min anmeldelse af Surface Pro 3, var afstanden fra overkanten af tastaturet til underkanten af skærmen. Tastaturet på Surface Pro 3 ”skygger” lidt for genvejene på værktøjslinjen i desktopmode, men dette irritationsmoment er rettet på Surface 3.

Porte  på Surface 3 øverst og Surface Pro 3 nederst
Porte  på Surface 3 øverst og Surface Pro 3 nederst

Et andet punkt der er forbedret ved Surface 3 er opladningen, der nu foregår via micro USB, i stedet for det specielle aflange stik Surface Pro 3 er født med.

Surface 3 kører Windows 8.1, men er klar til at blive opdateret til Windows 10, når denne bliver officiel senere på året.

Ud af pakken leveres Surface 3 med et års gratis abonnement på Office 365 Personal, men uden tastatur og Surface Pen. Tastaturet kan tilkøbes for 1.169 kroner og Surface Pen for 399 kroner.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies