Første lækkede fotos af ny Windows topmobil

Når Microsoft afløser Lumia 930 flagskibet, bliver det med to nye stjernetelefoner. Se de første billeder her.

Første lækkede fotos af ny Windows topmobil

Det er over et år siden at Windows-verdenen kunne byde på en ny topmobil. Dengang var Nokia Lumia 930 udtryk for det ultimative Windows kunne byde på til telefoner, og blev samtidig sidste flagskib med det finske logo.

Microsoft, der overtog hedengangne Nokias mobilforretning, forbereder ikke en, men to nye topmobiler som skal fremvise Windows 10 fra sin bedste side: Lumia 950 og 950XL.

Lækkede fotos, som WindowsCentral har fået fingrene i, viser glimtvis hvad Microsofts nye stjerner vil byde på. Telefonen er beskyttet af et cover og designet skal derfor tages med et gran salt.

Se også: Min første uge med Windows 10 Technical Preview

lumia 950

Skærmen på begge telefoner vil byde på firedobbelt HD-opløsning og vil derfor være rigeligt skarp til de fleste, både i den mindre 5,2” og den større Lumia 950XL. Skærmen er af AMOLED-typen hvilket garanterer tårnhøj kontrast og livlige farver.

Kameraet byder på 20 megapixels og en trippel LED-flash som bør sikre et godt fotolys. Slow-motion entusiaster vil få funktionen i både både full HD (3x) og HD (5x).

For at drive det nye Windows frem leveres kræfterne af 3GB RAM sammen med en henholdsvis seks og otte-kernet processor: Snapdragon 808 og Snapdragon 810.

I bunden anes et vendbart USB-C stik som vil gøre det enklere at tilslutte tilbehør og opladere. Hvornår de nye Microsoft-mobiler vil debutere melder kilden intet om, men forlydender om en udsættelse af det mobile Windows 10 til november, peger på en offentliggørelse mod slutning af året.

Læs også: Windows 10 Mobile er først klar til november

lumia 950
De første screenshots fra Lumia 950 giver et indblik i, hvad indmad de vil rumme.

Specifikationer Microsoft Lumia 950 (midlertidigt)

Design: Mat plast
Skærm: 5,2” Quad HD display
Ydelse: Snapdragon 808 hexa-core, 3GB RAM
Lager: 32GB + micro-SD
Kamera: 20MP Pureview kamera, 5MP front
Batteri 3.000 mAh
Øvrigt: USB Type C stik, Iris scanner, Qi trådløs opladning via flip-cover

Specifikationer Microsoft Lumia 950XL (midlertidigt)

Design: Mat plast, alu-knapper
Skærm: 5,7” Quad HD display
Ydelse: Snapdragon 810 octa-core, 3GB RAM
Lager: 32GB + micro-SD
Kamera: 20MP Pureview kamera, 5MP front
Batteri 3.300 mAh
Øvrigt: USB Type C stik, Qi trådløs opladning via flip-cover

Det sidste nye

Siden vi publicerede denne nyhed er der kommer nyt i sagen. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 30/6/2015 fortsatte vi fortællingen med nyheden om 3 gode råd, når ældre skal have ny mobiltelefon [TIP] – Historien kan du læse her. Temaet er fortsat relevant. Klik her for de seneste nyheder..