Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Første lyn-test: iPhone er en blandet fornøjelse

Første lyn-test: iPhone er en blandet fornøjelse

Det er kun få dage siden, at Apples iPhone så dagens lys. Og de første anmeldelser af modellen ligger allerede klar på nettet.

Det er kun få dage siden, at Apples iPhone så dagens lys. Og de første anmeldelser af modellen ligger allerede klar på nettet.
Det er kun få dage siden, at Apples iPhone så dagens lys. Og de første anmeldelser af modellen ligger allerede klar på nettet.

De første tests af den nye og meget omtalte iPhone er allerede foretaget. Indtil videre er det websiden Gizmodo, der kan præsentere den mest dybdegående test af telefonen. Den er baseret på 15 minutter, som er den tid, en en af netstedets journalisten havde med modellen lige efter lanceringen. Journalisten brugte størstedelen af sit kvarter på at se nærmere på telefonens funktioner.

Ifølge journalisten ligner oplevelsen, som man får, når man bruger iPhone meget den, man får, når man bruger Apples operativsystem til computere Mac OS X. Mobilen understøtter også den type Widgets, som computere med Mac OS X har. Widgets er nogle små programmer, man kan have liggende på skrivebordet.

Journalisten var også godt tilfreds med tasterne på skærmen. Der var god respons, og derfor var det nemt at foretage opkald.

Også lydkvaliteten var god på iPhone. Den blev af journalisten karakteriseret som værende bedre end gennemsnittet.

Skærmen på iPhone skulle efter sigende være lige i øjet. Den får mange rosende ord med på vejen af Gizmodos journalist, der oplever, at billederne på skærmen ser meget naturlige ud. Glasset over skærmen skulle have en sjov og lidt gummiagtig overflade.

Et andet punkt på plussiden er browseren, som ifølge Gizmodo er på højde med Operas. Den tilpasser både tekst og billeder perfekt til skærmen. Hvis man vender telefonen på siden, vender den side, man er inde på, sig automatisk til landskabsformat.

Der er også en lille minusside

Det er ikke alt ved den nye iPhone, der er lutter lagkage, hvis man spørger journalisten fra Gizmodo. Eksempelvis var han ikke imponeret, da han så et videoklip på telefonen i en opløsning på 640 x 480 pixels.

En anden ting, som journalisten fra Gizmodo har bemærket er, at knapperne på skærmen hæver sig lidt, når fingeren rammer skærmen. Samtidig anbefaler han, at man bruger sin pegefinger til at trykke på skærmens taster med – ganske enkelt fordi de er for små til en tyk tommeltot.

Gizmodos journalist er heller ikke helt tilfreds med kameraet på iPhone, som har to megapixel. Han mener, det er for længe om at gøre sig klar til at tage det næste foto.

Alt i alt en første lyn-test med meget på plussiden og enkelte anmærkninger på minussiden.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies