Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Første rigtige billeder af Huawei P9 dukker op

Første rigtige billeder af Huawei P9 dukker op

Designet på Huaweis næste topmodel, P9, er nu afsløret i et sæt knivskarpe billeder. Som ventet kommer den med dual-kamera og fingeraftrykslæser bagpå.

Foto: Venturebeat.com

Huawei er i fuld sving med alt det forberedende arbejde til lanceringen af den næste topmodel: Huawei P9. Som det længe har været reglen snarere end undtagelsen er også billeder af denne topmodel nu blevet lækket.

Det er hjemmesiden VentureBeat med den velkendte evleaks på Twitter i spidsen, der står bag, ikke kun afsløringen af P9s design, men også en lang række af specifikationerne, der gemmer sig bag designet.

Ikke overraskende bygger P9 i høj grad på forgængeren, P8, fra april sidste år. Det er samme stilrene og enkle design med de relativt skarpe hjørner og kanter, der går igen, hvor den øverste centimeter på bagsiden prydes af et stykke glas - præcis som i P8 og Huaweis seneste Nexus 6P lavet for Google.

Forskellen ligger dog i, at glaselementet nu er hvidt i stedet for sort, og så er der blevet plads til endnu et kamera i en såkaldt dual kamera-konstruktion, som det også ses i LG G5. Opløsningen bliver på 12 megapixel, og det skulle være sensorer lavet af den tyske kameraproducent, Leica.

Det er endnu uklart hvad de to kameraer vil bringe af ekstra funktioner, men hvis det bliver lige som i Huawei Honor 6 Plus, kan du forvente at kunne justere fokuspunktet og blændeåbningen efter billederne er taget.

Den anden store nyhed i P9 bliver tilføjelsen af en fingeraftrykslæser, som er placeret i en god højde på bagsiden - lige som det ses i Nexus 6P og de seneste Huawei Mate-modeller.

Foran ligner alt det vante: En utrolig stilren front med få elementer, der bryder det hvide design, som omkredser en 5,2” stor skærm med en Full HD-opløsning på 1.080 x 1.920 pixels - altså helt identisk med forgængeren.

Specifikationer i topklasse

Hardwaren bliver naturligvis fornyet i år, så den følger med de seneste konkurrenter såsom Galaxy S7 og LG G5. Der vil angiveligt være hele fire forskellige varianter af P9 i omløb: Den almindelige variant, en prisvenlig Lite, en større i stil med P8 max (som muligvis får navnet P9 Plus) og til sidst en premium-udgave med endnu bedre specifikationer.

Den normale Huawei P9 vil blive udstyret med Huaweis seneste HiSilicon Kirin 950-processor, hvor i en hastighedstest har vist sig faktisk at være kraftigere end Snapdragon 820-processoren set i bl.a. Galaxy S7 og LG G5, men også Exynos 8890-processoren, der sidder i andre varianter af Galaxy S7, bl.a. den danske.

Derudover kan du forvente 3 GB RAM, mens der vil være 4 GB RAM i kraftigere og formentligt også dyrere premium-udgave sammen med en Kirin 955-processor. Af lagerplads vil den normale P9 desuden få 32 GB, mens premium-modellen med al sandsynlighed kommer med enten 64 eller 128 GB.

Softwaren meldes at være den seneste Android-version 6.0.1 Marshmallow kombineret med Huaweis egen tilpasning af brugerfladen. Trods det – at dømme ud fra billederne – fortsatte meget slanke design skulle Huawei P9 rumme et batteri på intet mindre end 3.900 mAh, hvilket er en markant fremgang fra de 2.680 mAh, der er at finde i P8.

Lanceres i første halvdel af 2016

Du må væbne dig med lidt tålmodighed, hvis du har P9’eren i kikkerten. Det forlyder nemlig, at lanceringen ligger i første halvdel af 2016, men det spænder som bekendt over en lang periode. Det kan med andre ord være marts såvel som april, maj og juni måned – det vil blot tiden vise.

Huawei P9: Foreløbige specifikationer

Skærm: 5,2" FHD-opløsning (1.080 x 1.920 pixels)
Processor: 64-bit HiSilicon Kirin 950 (4 x Cortex A53 på 1,8 GHz + 4 x Cortex A72 på 2,5 GHz)
Lagerplads: 32 GB
RAM: 3 GB
Frontkamera: 2 x 12 megapixel + dual LED-blitz
Batteri: 3.900 mAh
Andet: USB Type C

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies