Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Første Samsung Tizen telefon er en realitet

Første Samsung Tizen telefon er en realitet

Langt om længe og efter utallige forsinkelser, har Samsung nu lanceret deres første telefon med Tizen styresystem.

Da Samsung for godt og vel et halvt år siden annoncerede Samsung Z med deres eget Tizen operativsystem, så gik der naturligvis spekulationer om det nu var fordi de ville ud fra Googles skygge og i højere grad satse på deres eget styresystem, der blev yderligere pustet til debatten da Samsung var tøvende til at omfavne Android Wear i en sådan grad så det fik Google op af stolen.

Tizen har været på noget af en rutsjetur, af flere omgange har der været gode intentioner om at lancere Samsung Z, blandt andet i Rusland - indtil planerne er blevet lavet om. Denne gang er der ikke tale om løse rygter, man kan nu købe Samsung Z med Tizen for hvad der svarer til cirka 600 kroner, dog kun i Indien.

Til den pris får man en naturligvis ikke en blændende topmodel, specifikationerne afspejles af prisen:
4 tommer WVGA display
1,2 GHz dual-core processor
768 MB RAM
3,1 megapixel kamera, VGA på fronten
Bluetooth 4.0, WiFi og 3G
1,500 mAh batteri
Tizen styresystem

Det er altså Samsungs første Tizen-baserede telefon, og selv om det ikke lyder af meget, så har Samsung flere og større planer med Tizen.

Tizen stormflod på vej

I et længere blogindlæg sætter kommunikationsmedarbejder Mingi Hyun fokus på udbredelsen af Tizen, og fortæller at Samsung Z kun er toppen af isbjerget og at der er en ren stormflod af enheder på vej.

Han nævner desuden at Tizen er et “lettere” operativsystem der kan klare mere med mindre processering og strøm, et element der ikke altid har været i fokus på Android med deres TouchWiz - men noget som de åbenbart har tænkt sig at gøre noget ved.

Hyun siger at Tizen kommer til smarte husholdningsapparater og fjernsyn i den nærmeste fremtid, samt at Samsung er i fuld gang med at lave et økosystem som binder alle disse apparater sammen.

Samsung afskriver dog på ingen måde samarbejder med Google, “vi vil fortsat være åben over for andre styresystemer” lover Hyun.

Kilde: Phandroid


Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies