Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Første spillefilm optaget med mobiler får premiere i maj

Første spillefilm optaget med mobiler får premiere i maj

En ny type film er nu blevet en realitet. Den første spillefilm, som udelukkende er optaget med mobilkameraer, er på vej i biograferne.

Det er den sydafrikanske filminstruktør Aryan Kaganof, der kan tage æren for at have lavet verdens første spillefilm, som kun er optaget med mobiltelefoner.

Filmen ved navn ”SMS Sugar Man” omhandlende en alfons og to førsteklasseludere har instruktøren selv i den mandlige hovedrolle. Og selvom filmen udelukkende er optaget med mobilkameraer, skulle kvaliteten, ifølge instruktøren, være ganske unik, når den bliver vist på et biograflærred.

Verdens første spillefilm optaget med mobilkameraer lander i biograferne i maj. Tre Sony Ericsson W900 mobiler er blevet brugt som videokameraer.
Verdens første spillefilm optaget med mobilkameraer lander i biograferne i maj. Tre Sony Ericsson W900 mobiler er blevet brugt som videokameraer.

Lavbudget

Den første mobile spillefilm er blevet til på kun 12 dage. Og i forhold til andre spillefilm må det siges at være vaske ægte lavbudget, eftersom den kun har kostet lidt under en million kroner at lave.

Principperne for filmen minder meget om dem, som vi kender fra Dogmefilm, hvor der ikke må tilsættes kunstig belysning og rekvisitter, ligesom alle scener er optaget on location.

Sony Ericsson-mobiler som videokameraer

Det er tre Sony Ericsson W900 mobiltelefoner, som har filmet hele spillefilmen. Det kan være svært at forestille sig, at en film optaget med mobiltelefoner kvalitetsmæssigt skulle være værd at se på i biografen. Men instruktøren garanterer en kvalitet, som er intet mindre end fantastisk, når den bliver blæst op i en størrelse, som passer til biograflærredet.

”Fra nu af er alt, hvad man behøver for at lave film, en god idé, en mobiltelefon og en computer” udtaler han.

Eksperimenterende kunst

Det kommer ikke som en overraskelse, at det netop er Aryan Kaganof, som er den første i verden til at filme en spillefilm med mobiltelefoner. Han er nemlig kendt for sin eksperimenterende stil. Han var også den første instruktør, der blæste en digitalvideo op til det klassiske biografformat på 35 mm i 1996.

For at fastholde sit image har det været vigtigt for instruktøren at være den første i verden til at lave en spillefilm optaget med mobilkameraer. For det ville sikkert kun være et spørgsmål om tid, før andre kom på samme spændende idé.

At optage en film med mobilkameraer giver et helt særligt udtryk, når filmen bliver vist på det store lærred. Ifølge instruktøren og filmens producer er der tale om en helt ny form, som forhåbentlig bliver en publikumssucces.

I alt fald er det medtænkt i konceptet, at filmen skal være tilgængelig for alle. Når den får premiere i maj, bliver det både i biffen, på DVD, på nettet og naturligvis også på mobiltelefoner.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies