Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Første Ubuntu tablet med desktop-egenskaber snart klar

Første Ubuntu tablet med desktop-egenskaber snart klar

Convergence er en ny feature som lader en Ubuntu tablet fungere som almindelig desktop PC når der tilsluttes skærm, mus og keyboard.

Med udgangspunkt i den spanske mobilproducent BQ’s Aquaris M10 tablet, er der snart en Ubuntu-version af selvsamme enhed på vej. Alt fra skærmen på 10,1 tommer til MediaTek MT8163A chipsættet er identisk, men den helt store forskel, er featuren som kaldes “Convergence” - muligheden for tablet enheden at fungere som en ganske almindelig PC når der tilsluttes en mus, keyboard og skærm.

Det trykfølsomme interface beregnet til en tablet forsvinder, og i stedet præsenteres man for et mere velkendt desktop-udseende. Ideen er på ingen måde ny, de fleste vil nok drage paralleller med Microsofts Continuum feature, men selv for Ubuntu er ideen gammel.

Læs også: BQ lancerer deres anden Ubuntu telefon

Ubuntu Touch OS som kortvarigt var på tale til en række Nexus enheder havde den samme filosofi, at man kun behøver en platform som til gengæld kan opføre sig forskelligt afhængig af hvad der er tilsluttet. Ubuntu Touch var på agendaen helt tilbage i slutningen af 2013, det har altså taget ganske lang tid at få realiseret ønsket om én platform til et færdigt kommercielt produkt, men nu lader det til at være lige oppe over.

Der er endnu ikke nogen forlydender angående pris og lanceringsdato, det indtil da, har vi blot en række billeder af den kommende enhed.


Kilde: Engadget


Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies