Fortsat fremgang i danskernes mobilbrug

Vi elsker vores mobiltelefon! Og det er et problem for fastnettelefonen. Samtidig sender stiger antallet af sms'er med én milliard om året.

Fortsat fremgang i danskernes mobilbrug

De danske teleselskaber må være i godt humør. På trods af priskrige, prissænkninger og andre mindre profitable udviklinger, så stiger danskerne forbrug gevaldigt.

Tallet af mobilabonnementer er steget til seks millioner, og det går ud over fastnettelefonen. Siden 2001 er antallet af fastnetabonnementer faldet, mens mobilabonnementer er steget. Fastnettelefonen må nu nøjes med tre millioner abonnementer – halvt så mange som mobilen.

Og det ser ud til, at blive svært for fastnettelefonen, at kæmpe sig tilbage. Den store succes blandt mobiltelefoner er nemlig sms’er. I de første seks måneder af 2007, sendte den danske befolkning næsten seks milliarder beskeder.

Antallet af beskeder er de seneste to år steget med én milliard om året. Men også mobildata er bliver mere og mere populært. Mens det i første halvår af 2006 blev til 13 millioner megabyte, blev det i første halvår af 2007 til 79 millioner megabyte.

Tallene stammer fra IT- og Telestyrelsens statistik for første halvår 2007.

Det sidste nye i sagen

Siden vi kørte denne artikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden kunne ikke slippe historien. Allerede d. 6/11/2007 bragte vi nyt i sagen med historien om Mobilrevolution? Google samler (næsten) hele mobilbranchen – Læs den her. Se også seneste nyt om tematikken ved at trykke her..