Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Fortsat stigning i salget af mobiler

Fortsat stigning i salget af mobiler

Folk er vilde med mobiltelefoner, og det viser også de seneste tal fra analysefirmaet Gartner. Hele 22 procent steg omsætningen på verdensplan i de seneste tre måneder.

Nokia er fortsat den vedrens største producent af mobiltelefoner. Herefter følger Motorola, Samsung, Sony Ericsson og LG.
Nokia er fortsat den vedrens største producent af mobiltelefoner. Herefter følger Motorola, Samsung, Sony Ericsson og LG.

Vi oplever for tiden et mobilmarked med et seriøst vokseværk. Ifølge tal fra analysefirmaet Gartner Group er det samlede salg af mobiltelefoner verden over i de seneste tre måneder steget med omkring 22 procent. Det betyder imidlertid, at der blev langet 205,4 millioner mobiltelefoner over disken i tredje kvartal i 2005.

Den samlede omsætning af håndsæt forventes at lande på omkring 810 millioner når året er omme.

Fremgangen er især størst i Afrika, Latinamerika og Østeuropa, hvor salget af mobiltelefoner har haft en sand himmelflugt.

Medviden som producenterne oplever, skyldes i høj grad, at mobilbranchen har fået øjnene op for det kæmpe marked, der ligger i salg af lavpris-mobiler med basisfunktioner.

Nokia fortsætter dominansen

Som det nu har været i et stykke tid, er det den finske mobilgigant Nokia der sætter sig på førstepladsen. Producenten har en markedsandel på hele 32 procent.

På andenpladsen ligger amerikanske Motorola med en markedsandel på godt 19 procent. Fremgangen skyldes især den populære RAZR-serie, som alene står for 12 millioner af Mototrolas samlede salg. Herefter følger Samsung, Sony Ericsson og LG.

Gartner Group, som har udfærdiget rapporten, forventer ikke, at interessen for mobiltelefoner vil falde i 2006. Derimod forventes det globale salg at stige yderligere 10–15 procent.

Kilde: Jyllands-Posten

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies