Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Forudbestillinger af Samsung Galaxy S7 og S7 edge er rekordhøjt

Forudbestillinger af Samsung Galaxy S7 og S7 edge er rekordhøjt

Samsungs to topmodeller, Galaxy S7 og Galaxy S7 edge, har fået en glimrende start med flere forudbestillinger end sidste års Galaxy S6 og Galaxy S6 edge.

Foto: Mobilsiden.dk

Samsungs knap tre uger lange kampagne, hvor du ved at forudbestille Galaxy S7 eller den kurvede Galaxy S7 edge får en gratis Gear VR-brille med i købet, ser ud til at have givet pote.

I dag, hvor den globale lancering i butikkerne finder sted, ophører forsalget, og derfor gør Samsungs direktør, Jong-Kyun Shin, nu status til avisen The Economic Times.

Til den sydkoreanske avis fortæller Samsung-direktøren, at der er kommet flere forudbestillinger hos smartphonegiganten end sidste års forsalg af Galaxy S6 og Galaxy S6 edge. Han nævner dog intet om, hvor mange eksemplarer det hele præcist drejer sig om.

Læs også: Samsung Galaxy S7: Forfinet til fingerspidserne [TEST]

Sidste år rundede antallet af forudbestillinger efter cirka en måned 20 millioner eksemplarer, og det har Samsung altså nu overgået på under tre uger. Fremgangen i antallet af forudbestillinger er formentligt et resultat af Samsungs verdensomspændende kampagne, hvor du ganske gratis fik en Samsung Gear VR-brille med i købet til en værdi af cirka 1.000 kroner.

Samsung Danmark har også gjort status på forsalget. Her i Norden har Samsung set en stigning på over 200 % i perioden med forudbestillinger i forhold til sidste år. Det har været edge-varianten, der har fanget flest køberes interesse med 61 % af salget i Europa.

”At efterspørgslen efter Galaxy S7 og S7 edge har været så overvældende, tror jeg i vid udstrækning kan tilskrives, at vi har lyttet til vores brugeres behov i produktudviklingen. Eksempelvis har vi tilføjet plads til ekstra hukommelseskort, gjort telefonen modstandsdygtig over for støv og vand, og så har vi øget batterilevetiden en betragtelig del. Et godt kamera og et stilrent design er også faktorer, som vores brugere har efterspurgt, så det har vi inkluderet i de nye telefoner,” siger Jimmy Voss, salgschef for telecom hos Samsung Danmark.

Sløvt salg i hjemlandet Sydkorea

Alt er dog ikke lutter lagkage. I hjemlandet Sydkorea er meldingerne knap så positive. Avisen Business Korea melder om dårligere salgstal i Sydkorea i forhold til sidste år. Sydkoreanerne skulle ifølge mediet ikke være synderligt imponeret over den inkluderede virtual reality-brille, men den største årsag ligger i, at kunderne ikke længere foretrækker at forudbestille smartphones.

For sydkoreanerne er der nemlig store besparelser at hente ved at vente, indtil telefonerne kan købes gennem teleselskaberne. Prisen ved forudbestilling er typisk den vejledende, og det har altså været en deal-breaker i hjemlandet.

Har Samsung undervurderet efterspørgslen igen?

Sidste år kom de mange forudbestillinger bag på Samsung, som ikke kunne følge med den store efterspørgsel, der var af de to topmodeller. I år må efterspørgslen siges at være endnu højere, og det er man dog også bedre forbedret på i år vurderet fra det antal, som produceres i de første måneder.

Læs også: Medie: Samsung producerer 17 mio. Galaxy S7'er inden maj

I februar måned skulle Samsung således have sat 5 mio. eksemplarer i produktion, hvor der her i marts produceres 7,7 mio. I næste måned skruer Samsung tempoet lidt ned og får sendt 4,5 mio. eksemplarer ud af fabrikshallerne. Det giver en lagerbeholdning på 17,2 mio. eksemplarer, som altså ikke umiddelbart er nok til at dække de mange forudbestillinger på over 20 mio. eksemplarer, der kommet.

Dertil skal lægges alle de fysiske butikker og webshops, der fra i dag af har åbnet op for det normale salg af Galaxy S7 og S7 edge.


Samsung Galaxy S7 - billigste pris fra 1997kr.
Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies