Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Forudsigelse om mobilsikkerheden i 2013

Forudsigelse om mobilsikkerheden i 2013

Eksperter kommer med forudsigelser omkring mobilsikkerheden i 2013. En ting er sikkert, der forventes vækst på området.

2012 var året hvor mobilsikkerhed, cyber-angreb og identitetstyveri kom endnu højere på dagsordnen. Det forventes også, at der i 2013 igen vil ske vækst på det område – for der skal ikke mange forkerte klik til, før vi mister kontrollen over vores computer, kreditkort eller personlige oplysninger.

 - ”Mobiltelefonen og vores tablets har indtil videre ikke været de mest udsatte, men i takt med, at vi bruger dem mere og mere, så bliver de også interessante for de IT-kriminelle. Derfor gælder det om at beskytte sig bedst muligt. Både antivirus og beskyttelse mod identitetstyveri på mobile enheder bliver et vækstområde i 2013,” siger Henrik Lindholm, som er nordisk chef for Bullguard.

Det er specielt Android-enheder, som der fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt vil udgøre et problem. Der aktiveres dagligt mere end 1 million nye smartphones og tablets. Og set fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt er det et problem, at Android applikationer downloades på tredjeparts App Stores, da disse har dårlig screening for mistænkelig aktivitet.

Selv Google Play, som er den officielle Android applikationsbutik, kæmper med sikkerheden. De seneste forskningsresultater viser, at Googles app Verification Service i Jelly Bean, kun registrerer 15,32 procent af al kendt skadelig software.

Men smartphones er blevet uundværlige, vi synes selv de små poder skal have dem. I 2013 vil indkøb via mobiltelefonen også nå nye højder. Det er både nemt og hurtigt, at bruge mobilen som betalingsmiddel og købe gaver m.m. online – det er dog ikke uden risiko. Forudsigelserne for i år, ifølge eksperterne, er at mobil-hacking vil vokse, mobile betalingssystemer bliver kompromitteret og flere wi-fi netværk vil blive udnyttet af kriminelle.

For at sikre dig selv bedst muligt, skal du altid holde applikationer og styresystemet opdateret, da du dermed lukker kendte sikkerhedshuller bedst muligt. Ligeledes er det en god idé med en kode på din mobiltelefon, da du så sikre misbrug af din telefon bedst muligt.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

15-01-2013 09:48:01

Android apps downloades IKKE fra 3. parts websider. Og der bliver i hvert fald også fundet mere end 15,32 % af de skadelige apps i google play. Få styr på jeres facts inden i går i gang!!! Googles app Verification Service kører jo ikke i google play, men er indbygget i 4.2...Der kører en separat screening i google play.

Selvfølgeligt skal kortene på bordet, men så skal det sq være de rigtige!!!!!

0 0
15-01-2013 09:49:18

Tilføjelse: Android apps kan selvfølgeligt downloades fra 3. parts sider, men det er så et bevidst valg man foretager og bliver advaret om at gøre. Default foregår dette fra google play.

0 0
TF 15-01-2013 22:11:34

Faktum er at der er alvorlige sikkerheds problemmer med android og jeg er ret sikker på vis det ikke blir ordnet vil det på sigt være det der knækker nakken på android.

Jeg håber da de får det ordnet men indtil videre har google ikke vist ret meget lyst til at tage hånd om problemet desværre

0 0
15-01-2013 23:16:04

Faktum hvor? Men nu var det også artiklens "facts" jeg kritiserede....

0 0
TF 16-01-2013 05:48:12

Du skriver det jo faktisk selv "15,32 % af de skadelige apps i google play" og du er jo også klar over at der er et seriøst problem vis du bare følger lidt med og det ved jeg jo du gør ;-)

0 0
16-01-2013 14:33:31

Jamen så kommer det jo til vores definitioner på alvorlige problemer ;D Jeg ser ikke alvorlige problemer i google play. Men det gør du og visse andre (mest dem der ikke er på android platformen.)

0 0
TF 16-01-2013 15:21:46

Ja hvorfor tror du vi ikke er på android ;-) ej der er selvfølgelig mange flere grunde til jeg holder mig til WP ell ios men jo sikkerheden eller mangel der på ved android er bestemt en af dem

0 0

Om brug af cookies