Forvirring om Froyo-opdatering til HTC Desire

Vi fortæller hvad der er 'op og ned' på sagen om en påstået snarlig opdatering af HTC Desire.

Forvirring om Froyo-opdatering til HTC Desire

Mange brugere af internettet tager indholdet på nyhedssites og blogs meget alvorligt, uden at tænke synderligt kritisk over indholdet.

Særligt omkring emnet forbrugerelektronik bugner nettet af rygter, tanker og “måske-viden”. Selvom det er interessant læsning, er oplysningerne langtfra altid sande og korrekte.

Det seneste eksempel på sådanne løse rygter er en såkaldt “officiel udmelding” fra HTC om, at stort set alle mobiltelefoner som de har på markedet i 2010, vil blive opdateret til Googles nyeste version af styresystemet Android – kendt som 2,2 Froyo.

Mange mobilinteresserede har stor fokus på denne opdatering, da den i forhold til tidligere versioner, indeholder en række nye funktioner.

Hvornår er noget officielt?

Siden “nyheden” blev publiceret på androidcentral.com er den gået verden rundt, og næsten hver gang har indholdet fået en ekstra opstramning. Selv Ekstra Bladet og en række andre danske websites bringer historien. Men en historie bliver ikke mere rigtig af, blot at blive gentaget mange gange.

Omkring Froyo opdateringen til HTC’s produkter er det helt store problem, at medierne fremsætter en angiveligt officiel kommentar, uden at have navnet på den talsperson i HTC, som fremsætter denne.

Mobilsiden.dk har i flere dage forsøgt at dobbelttjekke informationerne fra de andre medier og blogs, men uden held.

Mobilbrugerne kan altså ikke regne med, at oplysningerne om at blandt andet topmodellen HTC Desire, indenfor kort tid, vil blive opdateret til Android 2,2 (Froyo) er korrekte.

Overfor Mobilsiden.dk ønsker HTC ikke hverken at be- eller afkræfte de mange spekulationer, om eventuelle opdateringer af produkterne.

 – “Vi har ingen kommentarer til fremtidige lanceringer af produkter eller software opdateringer – men vi kommunikerer annoncerede nyheder direkte til interesserede via e-club www.htc.com/dk/eclub”, udtaler, Peter Frølund, nordisk salgs- og marketingdirektør i HTC.

Opsummering af HTC/Froyo-sagen

Det er godt en uge siden Google annoncerede, at udviklerne og mobilproducenter verden over, kunne få adgang til den nyeste Android-udgave – kendt som Froyo 2,2.

Efterfølgende kogte nettet over med forventeringer, kommentarer og spekulationer. I kølvandet på dette fremkom denne kommentar på blandt andet androidcentral.com, der blev angivet som værende officiel fra HTC:

Hvis din mobil blev lanceret i år vil vi højst sandsynligt tilbyde en opgradering til FroYo-versionen. Dette inkluderer populærer modeller som Desire og Droid Incredible, samt de længe ventede mobiler Evo 4G, MyTouch Slide, og flere kommende modeller. Vi vil offentliggøre en komplet liste over mobiler og datoer, så snart vi er tættere på at lancerer opdateringerne. Vi følger Google og vores andre partnere nøje, for at sikre, at vi så tidligt som muligt har mulighed for at levere en komplet og solid Sense-oplevelse på FroYo. Vi forventer at frigive alle opdateringer i anden halvdel af i år, men kan endnu ikke være specifikke.”

Kommentaren kommer fra en anonym kilde, og derfor kan mobilkøberne verden over på ingen måde regne med, at indholdet er korrekt og bekræftet.

Den samlede konklusion er altså, at HTC ikke har meldt ud, at deres produkter inkl. HTC Desire, vil blive opdateret med Android 2.2. Omvendt har de heller ikke sagt, at det ikke vil ske.