Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Fossil klar med nyt smartwatch: Gen 5

Fossil klar med nyt smartwatch: Gen 5

Fossil er klar med et spritnyt smartwatch med hurtigere indmad, bedre batteri, indbygget mikrofon og højtaler, så opkald kan klares direkte på uret.

Foto: Fossil

Fossil lancerer nu en ny model i deres Gen-serie, der stadig er udstyret med Googles Wear OS og byder på hurtigere indmad og nye funktioner. I den 44 millimeter store urkasse er der blevet plads til en rund skærm på 1,28 tommer. Skærmen er af OLED-typen, der blandt andet giver bedre kontrast og batteritid. Denne gang er Gen-serien blevet udstyret med mikrofon og højtaler.

Det gør det muligt at tale direkte til den indbyggede Google Assistent eller tage og lave opkald, uden at skulle samle mobiltelefonen op. Fossil Gen 5 kommer i to modeller, Carlyle og Julianna, begge bygget i rustfrit stål og med standard 22 millimeter urremme.

Indeni Fossil Gen 5 finder vi et Snapdragon 3100 chipsæt, 1GB RAM og 8GB lagerplads. Den indbyggede lagerplads kan blandt andet bruges til at gemme musik fra Spotify på. Der er selvfølgelig GPS, NFC, WiFi og Bluetooth i version 4,2 samt diverse sundhedsfunktioner, som fx pulsmåling og søvnregistrering. Uret er vandtæt til 3ATM og Fossil påstår det uden problemer kan bruges til svømning. Batteriet og nye batteriprofiler skulle kunne holde Gen 5 kørende i op til 2 dage.

Fossil Gen 5
Fossil Gen 5
Foto: Fossil

Virker med både Android og iPhone

Ifølge Fossil er den nye smartwatch-serie kompatibelt med både Android og iOS. Det betyder at man på begge platforme vil kunne besvare opkald og svare på beskeder. Præcis hvilke funktioner der findes til iOS er stadig uklart. 

Uret er udstyret med en drejeskive og tre fysiske knapper, hvoraf to kan bruges til forskellige genveje. 

Betaling kan uret også klare, hvilket sker via indbygget Google Pay.

Pris og tilgængelighed på Fossil Gen 5

Fossil Gen 5 kan forudbestilles på Fossils hjemmeside til 299 euro, cirka 2.300 kroner. Det vil i løbet af august være at finde i flere butikker.

For at kunne bruge uret med din mobiltelefon skal du have minimum Android 4.4 eller iOS 9.3 installeret.

Foto: Fossil

Læs også: Samsung introducerer Galaxy Watch Active2

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Mest kommenterede

kommentarer

Om brug af cookies