Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Foxconn køber aktiemajoriteten i Sharp for ~23 milliarder

Foxconn køber aktiemajoriteten i Sharp for ~23 milliarder

Foxconn er mest kendt for sin produktion af blandt andet iPhones, nu overtager de display-eksperten Sharp.

Efter en mindre forsinkelse er Foxconn nu klar til at færdiggøre sin overtagelse af Sharp - en process der har taget nogle måneder og som faktisk blev udskudt i 11. time tilbage i februar.

Prisen bliver cirka 3,5 milliarder dollars hvilket svarer til cirka 22,5 milliarder kroner, for disse penge, får Foxconn 66 procent af aktierne i Sharp, og lover desuden at investere i udvalgte dele af selskabet.

Læs også: Sharp bryder skarphedsmuren med nyt mobil-display

Prisen på de 3,5 milliarder dollars er en ganske anden end de 5,8 milliarder dollars som var oppe og vende tilbage i februar. Det rygtes at Foxconn fik nys om tidligere ukendte økonomiske forpligtelser i størrelsesordenen 3,1 milliarder dollars, dette - kombineret med de eksisterende økonomiske forhold - fik Foxconn til at afbryde købet og får nu tilsyneladende en klækkelig rabat.

Sharp har trods sine udmærkelser indenfor display industrien været i økonomiske problemer i en årrække, og var tæt på konkurs tilbage i 2012. Med erhvervelsen af Sharp, kan Foxconn åbne døren til nye muligheder, med en stor display-industri som bagland for deres egen fabriksproduktion.

Kilde: Android Authority


Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies