Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Foxconn vil flytte produktion til USA

Foxconn vil flytte produktion til USA

Fabrikken Foxconn, der producerer mange af de populære smartphones, overvejer at flytte dele af produktionen til USA.

Det lyder umiddelbart som en økonomisk dårlig disposition, at flytte produktionen af smartphones fra østen til USA. Men alligevel kigger Foxconn aktivt efter mulighed for at opbygge en produktion af high-end smartphones og tablets i USA, skriver Unwired View.

Foxconn er mest kendt for at producere blandt andet Apples iPhones, og har i flere omgange været udskældt for kritisable arbejdsforhold.

Det er bestyrelsesformand og president i Foxconn Terry Gou, der kommer med de opsigtsvækkende oplysninger til den asiatiske presse.

Foxconn kigger særligt efter USA, da Obama administrationen har sat fokus på, at få tilbageført fabriksjobs til USA. Desuden har USA en højt kvalificeret arbejdsstab, der vil være et stort aktiv for fabrikken.

I østen er lønningerne steget de seneste år, og manglen på kvalificeret arbejdskraft gør, at Foxconn mener det kan betale sig at flytte til USA, hvor fabrikkerne dog i højere grad vil blive automatiseret og dermed behøver færre ansatte.

Det er intentionen at det kun er high-end produkter der skal fremstilles i USA, mens low-cost produkter stadig skal samles i østen.

Kilde: Unwired View

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Rene 25-11-2013 02:07:40

Det viser jo at de store virksomheder fra Kina nu faktisk flytter til USA, så det ikke mere er amerikanske firmaer der operer i udlandet men de udenlandske firmaer der operer i USA.
Jeg er sikker på at de Amerikanske firmaer troede at de ville få ordrene vist det skulle forgå i USA.

0 0

Om brug af cookies