Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Fra Google Play til Google Store

Fra Google Play til Google Store

Onsdag den 11. marts bød på en ny visuel identitet til Googles produkthjemmeside

Amerikanerne er først med mange ting og ligeledes med Google tjenester. I længere tid måtte danskere se sig forbigået af køb af film eller bøger via Google, men som tiden går, har søgegiganten udrullet muligheden for det lille land.

Besøger man www.GooglePlay.com, møder man de familiære farvebånd med hver sin tjeneste tilknyttet i venstre side, og de nye og trendy applikationer pryder forsiden.

Læs også: Google Play fylder 3 år - fejres med tilbud i butikken

Den 2014-fødte mulighed, ”Enheder” i Google Play, tillader danskerne at købe Nexus-prydede enheder direkte fra Google, og uden om distributører og deres prishævning.
Er du vant Google Play-bruger, og nu trykker på det grå farvebånd for eventuelt at købe din fremtidige Nexus 9, vil du bemærke et større skift i den visuelle oplevelse.

En lille besked oplyser om at Google Play er flyttet, til det der nu kaldes Google Store, og introduktionsteksten siger: ”Det nye hjem for de nyeste produkter til Google. Kom og tag et kig”.

Det forrige menudesign har fået en markant opstramning, og byder nu på store bogstaver på hviddominerende baggrund - minimalistisk og lækkert designet jævnfør undertegnede journalist.

Læs også: Google Play-gavekort er nu i Danmark

Til manges store ærgrelse, vil produkter være forsvundet frem for nye additioner, og lad dig ikke narre af produktkategorierne der lyder på: ”Se alle tablets / Se alle tv- og videprodukter” - der er kun Nexus 9 og Chromecast tilbage.

Under hver enhed er information barberet ned til det højst nødvendige, og tilhørende anmeldelser er listet for forbrugernes skyld.

Hvad skal man tolke af Googles separation af denne afdeling med den øvrige indholdsrige Google Play Store - får vi mon flere produkter at se i fremtiden? Og hvad siger læserne, er dette et designskridt i den rigtige retning?

Du kan besøge den nye Google Store her

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Johannes Aagaard 12-03-2015 13:53:06

Enig i, at udvalget er meget begrænset, og temmelig uforståeligt er det, at Nexus 6 fortsat ikke er til rådighed i Google store. Ydermere er det en skam, at man hos Google nu har taget Nexus 5 af programmet, for det er/var stadig en virkelig fin telefon til prisen (god hastighed, fin skærm, fornuftigt kamera, god batteritid, god finish og lang holdbarhed, trådløs opladning, samt fornøjelsen med Android's supergode Lollipop).

Så på en måde er Google's nye Store desværre lidt et udtryk for Googles mentalitet med kun at lave alting halvt (på nær samarbejdet om Nexus 5 med LG). Udvalget er simpelthen for ringe for en forretning af Google's størrelse. Halvt er det også, at de nøjes med deres ellers fine Nexus 9, for 8,9" skærmstørrelsen er virkelig at sætte sig mellem to stole og have en enhed, der både er for stor til at være ægte portabel og for lille til at browse web m.v.

2 0
12-03-2015 09:16:00

Desværre et ret fesent udvalg i den danske Google Store :-/

4 0
Thomas Larsen 12-03-2015 09:03:42

Der er vel bare at tolke at det gav mest mening at Google havde en dedikeret storefront til enheder, i stedet for at genbruge en butik designet til applikationer, musik, osv.

Selve præsentationen samt købsforløbet er da blevet godt forbedret af at det ikke bare er som om man købte en app eller lignende.

0 0

Om brug af cookies