Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   France Telecom holder øje med Telenor

France Telecom holder øje med Telenor

France Telecom er interesserede i Telia Sonera, men har også et øje på om Telenor vil gå ind i budkrig.

France Telecom bød i sidste uge 201 mia. kroner på det svenske teleselskab Telia Sonera, men fik afslag. France Telecom forbereder derfor et nyt bud. Men hvis norske Telenor også byder ind på selskabet, kan prisen presses op.

Et internt dokument, som Financial Times er kommet i besiddelse af, viser, at France Telecom har forberedt sig på situationen og forudser, hvilke komplikationer overtagelsen af Telia Sonera, vil give Telenor.

Det fremgår af de interne dokumenter, at anti-monopol-lovgivningen kan stikke en kæp i hjulet for Telenors planer og at "det kan blive tvunget til at sælge det mindste af selskaberne fra på de markeder, hvor opkøbet bliver forpurret".

Analytikeren Espen Torgersen, Carnegie Brokerage, advarer i den forbindelse imod tvungne frasalg. Sådanne frasalg vil betyde, at køberne byder lavt på selskabet, da alle er klar over, at Telenor er tvunget til at sælge.

Telenor forholder sig dog fortsat passivt. Talsmand Dag Melgaard udtaler, at de vil følge udviklingen nøje og tilføjer, at de er tilfredse med deres nuværende position, blandt verdens syv største mobilselskaber på markedet.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies