Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Freemium-spil til mobilen boomer for tiden

Freemium-spil til mobilen boomer for tiden

Mobiltelefonen har afløst den bærbare spillekonsol og det er Freemium-modellen der er mest succesrig

Mobilen er blevet vores foretrukne mobile spillemaskine. Man ser ikke mange Nintendo DS i gadebilledet længere. Ej heller deres fætre fra Sony og andre producenter. Vores smartphones er simpelthen blevet så kraftfulde, at det snart ikke længere giver mening af designe dedikerede spillemaskiner til at tage med sig udenfor hjemmet.

Spil på mobilen har endvidere åbnet op for helt nye grupper af mennesker, der spiller på farten. Hvor det tidligere mest var børn og teenagere, der sad med hovedet i et spil undervejs i bussen eller toget, kan man i dag se lige så mange pensionister spille WordFeud eller Candy Crush - samt naturligvis alle andre aldersgrupper derimellem. Mobilspil er blevet folkeeje.

I denne artikel vil vi kigge nærmere på freemium-bølgen indenfor mobilspil. Vi vil bl.a. kigge på apps fra PokerStars, på Candy Crush, Bubble Witch, Wordfeud.

Læs også: Mænd blærer sig mest med mobilspil

Sommerferien står for døren - husk at downloade spil til turen

Sommerferien står for døren. De fleste danskere er på vej på ferie, eller skal det indenfor de næste 3-4 uger. Nogen skal på charterferie med fly, mens andre foretrækker bilferie.

Har du børn, der skal med på rejsen, så kender du vel udfordringen med at finde på aktiviteter, der kan holde dem beskæftiget på den lange biltur gennem Europa, eller under den lange ventetid i lufthavnen og på flyet. Her er spil på mobilen geniale. De er gratis, nemme at installere og der findes myriader af dem uanset om du har iPhone, Android eller en anden model.

Husk at downloade spillene til telefonen hjemmefra, hvor du har WiFi og ikke ender med at risikere at skulle bruge dyr roaming-data. Så er det jo ikke længere freemium.

Hvad er freemium-spil?

Freemium-modellen er så populær i dag, at mere end 70% af de 10 milliarder dollars (67 milliarder danske kroner), der hvert år tjenes på apps til iOS kommer fra freemium-køb. Det er big business og det er der en årsag til.

Hvor man før skulle betale for et downloade og installere et spil er freemium-spillene gratis, både at installere og at spille. Dermed giver man en stor værdi til brugerne: gratis spil! De mange milliarder kommer fra de såkaldte "in game purchases". Det er ekstra features i spillet, som man kan vælge at købe, hvis man har lyst. Det kan være ekstra liv, ledetråde, bonus-tools eller som i Wordfeuds tilfælde: muligheden for at fravælge reklamer.

Se også: Kultspillet Snake får comeback

Ved ikke at tvinge spillerne til at betale for oplevelsen skaber man så meget goodwill, at mange faktisk ender med at bruge penge i spillet alligevel. Det at man ikke bliver tvunget, men selv kan vælge, appellerer meget til spillere. Det er dette der gør freemium-modellen så genialt udtænkt.

Freemium udspringer af en gammel tanke, nemlig den såkaldte shareware, der stammer helt tilbage til de første computerprogrammer. Her kunne man downloade begrænsede version af spil og andet software, som var gratis at bruge. Freemium tager det blot et skridt videre, i det man ikke får begrænsede versioner, men fuldt fungerende spil og apps.

De mest populære freemium-spil

Der er tusindvis af sjove og spændende freemium-spil på både App Store og Google Play. Uanset om man er til action, strategi eller ord- og talspil, så er der masser at gå i gang med.

Blandt de mest populære er Scrabble-spillet Wordfeud, der for år tilbage tog verden med storm og gjorde dets norske skaber rig - igen på trods af at han tilbød et gratis spil. Trods sin alder spilles Wordfeud stadig i dag i stort omfang, og det der har gjort spillet så populært er helt sikkert det sociale element, hvor man kan spille mod både venner og ukendte spillere. Med den indbyggede chat-funktion kan man drille hinanden og også lære nye mennesker at kende. Der er sågar par, der har mødt hinanden gennem spillet og er blevet gift.

Wordfeud app kan downloades her

Andre populære mobilspil er spillene fra producenten King. Det er spil som Candy Crush og Bubble Witch, der er flot designede spil, hvor det basalt set gælder om at placere farverige elementer i rigtige mønstre for at komme videre til næste level. Der er hundredvis af levels i hvert spil, og man bliver aldrig rigtig færdig med disse spil.

Candy Crush app kan downloades her.
Bubble Witch app kan downloades her.

Se også: Candy Crush Saga klar til Windows Phone

Poker på mobilen - sjovt, spændende og sikkert

En helt anden type spil, der bliver mere og mere populært på mobile enheder er poker. Alle de store og troværdige pokersider har en app, hvor man kan spille det klassiske kortspil. Både gratis for "legepenge" og med rigtige penge, hvis man hører til gamblertypen.

At spille poker online er for langt de fleste danskere en sjov og spændende fritidsfornøjelse, som i de fleste tilfælde ikke medfører nogen form for risiko - altså udover at tabe de penge, man satser. Man skal se på poker på samme måde som når man odds'er: Det er underholdning, og man skal aldrig satse penge, man ikke har råd til at tabe.

Vælg det rigtige sted at spille på!

Vælg et kendt og troværdigt pokersite at spille på!
Der findes tusinder af pokersites verden over og der kommer nye til så godt som hver dag. Alle virker fristende og lokker med bonusser og gode tilbud. Her er det vigtigt, at du vælger med fornuften og ikke impulsivt. Hos de mere skumle af slagsen risikerer du i bedste fald, at du ikke får dine gevinster udbetalt og i værste fald er det slet ikke reelle pokersites, men blot facader for IT-svindlere.

Et godt eksempel på et pokersite, der er til at stole på PokerStars, der udover at være verdens største også er reguleret af de danske spillemyndigheder.

Faktisk tager PokerStars sikkerheden så alvorligt, at de har 80 mennesker ansat, blot til at tage sig af sikkerheden for deres spillere. Langt de fleste af disse er erfarne pokerspillere, der er trænet i at spotte og identificere snyd og svindel. Sammen med state of the art-software, der kan genkende unormale spillemønstre, udgør de et sikkert værn mod at man mister sine penge på uhæderlig vis.

PokerStars' Android app kan downloades her.

Læs også: App-penge kommer fra få spillere

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies