Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Fremtid: Brugerflade til ældre og analfabeter

Fremtid: Brugerflade til ældre og analfabeter

En fælles brugerflade skal gøre det nemmere for blandt andet ældre og analfabeter at bruge mobilen. Det arbejder et nyt forskningshold på.

Et nyt forskningsprojekt vil gøre det nemmere for folk med dårligt kendskab til it, som for eksempel ældre og analfabeter, at betjene og bruge deres mobiltelefon.

Erfaringerne skal resultere i en fælles brugerflade, der kan lægges på mobiler til for eksempel landmænd i ulande.

Men også andre vil få gavn af, hvad forskerne kommer frem til.

Resultaterne vil nemlig blive stillet frit til rådighed, som open source for andre at bruge.

Forskergruppen

Det er elektronikgiganten IBM, der står bag forskergruppen, der inkluderer forskere fra universiteter i Indien og Japan.

Netop de to lande er valgt ud, fordi der i Japan er en stor ældrebefolkning, mens der i Indien er mange analfabeter.

En del af filosofien er, at mobiltelefonen bliver adgangen til omverden frem for PC'en, fordi de er billigere og nemmere at have med rundt.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Flemming Ast 02-09-2011 16:40:05

Melfa projektet, som var en sammenslutning af Universitetet i Cape Town (Stellenbosch), Københavns Universitet, Danida med flere gennemførte dette projekt for de Xhosa talende analfabeter i Sydafrika.

Formålet var at lære analfabeterne at læse mobilt for at kvalificere sig til at komme ind på de tekniske skoler for at gennemføre en uddannelse.

Eksamensprojektet bestod i at bygge et hus til familien, så alle fik bedre forhold. Samtidigt fik den studerende et job og en indtægt, der kunne forsørge familien.

Med udgangspunkt i Melfo mobil projektet på Københavns Universitet til byggebranchen, som nu snart er til rådighed på PC'ere i Danmark, kunne den opsamlede viden genbruges i Sydafrika herunder brugergrænseflader og fonemer.

0 0

Om brug af cookies