Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Fremtid: Mobilskærmen kan bøjes

Fremtid: Mobilskærmen kan bøjes

Når du bøjer skærmen som en dåse, søger mobilen på en bar eller pub. Sådan kan den mobile fremtid måske forme sig.

Billede fra ansøgningen
Billede fra ansøgningen

En patentansøgning fra Nokia peger i retning af, at fremtidens mobilskærme ikke blot bliver fleksible og bøjelige. Det bliver også muligt, at mobilen kan opføre sig forskelligt, alt efter hvordan skærmen vrides.

I ansøgningen nævnes muligheden for automatisk søgning på barer, når formen er en dåse - formen af en skål frembringer de nærmeste restauranter.

Der er blot tale om simple eksempler til patentmyndighederne. De rigtige gode ting, holdes naturligvis hemmeligt i udviklingsafdelingen.

Konceptfoto fra Nokia (nov 2008)
Konceptfoto fra Nokia (nov 2008)

Bøjeskærme er ikke en nyhed

At der arbejdes med fleksible skærme hos Nokia er som sådan ikke en nyhed. Allerede tilbage i november 2008 fremlagde den finske producent en vision om, at skabe nye former for enheder baseret på nanoteknologi.

Som eksempel blev nævnt en bøjelig mobil, der kan formes omkring armen og tage form som et armbånd. Til læsning af store tekster forestillede Nokia sig, at armbåndet kunne strækkes ud til avisstørrelse.

Indtil videre er der kun tale om tanker, patenter og fremtidsdrømme. På redaktionen tror vi dog, at den mobile fremtid bliver vildere end vi kan forestille os.

Læs også:
 - 10 fremtidsvisioner om mobilerne
 - Fremtid: Dine kontakter er centrum i mobilen

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies