Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Fremtid: Oplad mobilen og gadgets på løbeturen

Fremtid: Oplad mobilen og gadgets på løbeturen

Ny teknologi giver dig måske mulighed for i fremtiden, at oplade mobilen når du er ude at løbe.

Det er lykkedes forskere fra tre britiske universiteter at udvikle en bærbar enhed, som kan generere elektricitet fra knæbevægelser.

På engelsk hedder opfindelsen ”Pizzicato knee-joint energy harvester”, og som navnet antyder, kan det fæstnes på knæleddet.

Det er den kinetiske energi herfra der omdannes til elektricitet, som kan bruges til små gadgets som armbåndsure, acceleration sensorer og skridttællere – eller mobiltelefoner.

Selve enheden er cirkelformet og passer på ydersiden af knæet, og den består af en ydre ring med 72 plektre og en central kerne med fire udstikkende arme. Hver gang knæet bøjer, vil ringen rotere og få plektrene til at ”plukke” på armene, deraf navnet ”Pizzicato”, som betyder at plukke på strengene på musikinstrumenter.

Piezoelektriske materialer har evnen til at omdanne mekanisk energi til elektrisk strøm. Hver enhed kan netop nu producere 2 mW strøm, men kan hurtigt nå op på 30 mW.

Forskerne håber blandt andet på, at systemet kan hjælpe soldater, som i dag er tynget af elektronisk udstyr og batterier på militære missioner. Det forventes også, at det kan være med til at få en ny generation af GPS tracking, med mere avanceret signalbehandling, og flere og længere trådløse overførsler.

I fremtiden vil teknologien måske også kunne bruges af almindelige mennesker til at oplade mobiltelefonen på løbeturen.

Kilde: teknofil.no

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Jonas Rasmussen 19-06-2012 18:28:12

jeg dræber min oplader... så er jeg nødsaget til at løbe når jeg skal have min telefon opladt ;)

0 0

Om brug af cookies