Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Fremtidens skærme modtager data og oplader sig selv

Fremtidens skærme modtager data og oplader sig selv

En smartphone, der ikke behøver en oplader lyder næste for godt til at være sandt, men se lige hvad der blev præsenteret på CES.

Flere forskellige mobilproducenter har forsøgt sig med trådløs opladning, og nogen er sluppet bedre fra det end andre. Fælles er dog at telefonerne skal ligge et bestemt sted eller berører en bestemt oplader.

Det skal være meget nemmere i fremtiden, hvis det står til SunPartner Technologies og 3M, der på Consumer Electronic Show(CES) i Las Vegas præsenterede ”Wysips” skriver DigitalTrends.

Wysips er et tyndt gennemsigtigt lag, der kan lægges mellem skærmen og glasset på en tablet eller smartphone, og fungere som en solcelle.

Wysips kan ikke bare oplade din smartphone eller tablet, det kan også bruges til lynhurtig dataoverførsel via Li-Fi, såkaldt Light Fidelity data transmission.

Li-Fi kommunikerer via lysbølger og er både hurtigere og mere sikker end Wi-Fi og Bluetooth.

Med Li-Fi kan der overførers data på op til 3,5 gbps per farve, hvilket betyder, at en Rød-Grøn-Blå(RGB) LED kan overføre data på op til 10,5 gbps.

Hvornår teknologien kan implementeres i forbrugerprodukter er ikke kendt, og der går nok også noget tid, inden opladeren kan smides helt væk. Prototyperne kan på en dag kun give en smartphone omkring 15 procent ekstra strøm.

Kilde: DigitalTrends

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies