Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Friturestegning kan betyde batterigennembrud

Friturestegning kan betyde batterigennembrud

Grafen viser stort potentiale inden for batteriteknologi, og forskere har nu fundet en måde at lette fremstillingen

Sådan ser grafenen ud efter en tur i frituren. Billede: Chemical & Engineering News
Sådan ser grafenen ud efter en tur i frituren. Billede: Chemical & Engineering News

Vores batterier har sine begrænsninger, og derfor bliver der hele tiden forsket i nye metoder og materialer at fremstille batterier i. Et af de mest lovende materialer er grafen, og koreanske forskere har fundet en måde at fremstille særligt effektive grafenpartikler.

Læs også: Nye batterier lover 70 procent strøm på 2 minutter

Metoden går ud på at sprøjte grafenoxiddråber ned i en meget varm væske. Det vil så få vandet i disse dråber til at fordampe, og tilbage vil være nogle små kugler, der minder om en badesvamp.

Dermed får materialet stor overflade, hvilket gør grafenen endnu bedre i batterier. Denne form på grafen har forskere opnået før, men denne metode, som altså minder om at friturestege, er betydeligt lettere at håndtere.

Læs også: Hamp er det seneste i batterikapløbet

Det åbner op for en masseproduktion af disse velegnede grafenpartikler, og det er et must, hvis batterierne skal fremstilles til kommerciel brug i eksempelvis smartphones eller elektriske biler.

Som med al andet batteriteknologi kan der dog gå lang tid, inden vi får grafen i vores batterier. Der skal stadig testes en del, og så skal producenterne tage teknologien til sig.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

carsten guldhammer 19-01-2015 12:41:32

det mærkelelige er at du ikke trigtigt kan købe baterier med højere kapacitet

især da jeg husker i slutningen af 90'erne (ca 1995 - 1999) at man hos skod hansen kunne til de tlf's der var der dengang, kunne købe baterier på både den dobbelte og 2 dobbelte kapacitet

godtnok fyldte nogen af baterierene lidt mere, men det virkede og folk var da ligeglade med det

4 1
Dennis Høegh 19-01-2015 14:46:53

Hvis dine google-søgnings-evner var bare halvt så gode som din hukommelse, ville du hurtigt finde ud af at det stadig findes til de fleste modeller. :) T-Hansen har dog ikke fulgt med markedet her.
Desuden er power banks blevet ret populære til de længere ture, hvilket ikke øger telefonens størrelse i lommen. Dem har T.H. da nogle stykker af :)

1 1
carsten guldhammer 19-01-2015 15:33:01

ja jeg har ihvert fald IKKE kunne finde det, ej heller via google

så JO min google evne rækker , godt nok ikke til gude sstatus som din øjensynligt gør

1 1
Dennis Høegh 19-01-2015 16:08:34

Wow, er der rifter i ringen, eller hvad skyldes galden? Jeg bekræfter at de stadig findes i stort omfang, og nævner også et alternativ til produktet du efterspørger. Jeg roser endda din hukommelse, og laver en sjov hentydning til at du ikke har søgt nok efter det. (Bemærk smilies).

Men man skal åbenbart være gud for at finde dem. Eller måske bare kunne stave....

4 1
Søren Resbo 19-01-2015 11:24:23

Det er fantastisk som "den nye" batteri teknologi har været lige rundt om hjørnet de sidste 10 år, og her i 2015 kører de fleste af vores telefoner stadig kun på 24 timer på en god dag.

2 1
Tangloppen 19-01-2015 19:46:08

Tja. Folk vil jo have tyndere, mere advancerede, strømforbrugende telefoner, så selvom der skulle komme et gennembrud i batteriteknologi, ville det ikke ændre på din batteritid, producenterne ville blot bruge den overskydende plads, enten til mere tech, eller blot til at gøre telefonen mindre.

Batterier har udviklet sig ganske betragteligt inden for de sidste 10 år. Tænk blot på da LiPo batterier blev hvermandseje, istedet for de gamle NiCD og NiMH batterier...

1 0
Dennis Høegh 19-01-2015 11:46:48

Hvis du generelt læser tabloid, så ved du hvordan overskrifter vildleder. Her har man endda tydelig skrevet "kan betyde gennembrud".
Fact er at der ikke har været meget gennembrud siden Li-ion blev opdaget i 80'erne og markedsført fra 1991. Det er stadig Li-ion vi forsøger at presse mere effekt ud af, her over 20 år efter.
Dog er telefon-batterier vokset fra 900 mAh til langt over 3.000 mAh, så det må være din telefon der kræver mere strøm end i gamle dage ;)

2 2

Om brug af cookies