Friturestegning kan betyde batterigennembrud

Grafen viser stort potentiale inden for batteriteknologi, og forskere har nu fundet en måde at lette fremstillingen

Friturestegning kan betyde batterigennembrud

Vores batterier har sine begrænsninger, og derfor bliver der hele tiden forsket i nye metoder og materialer at fremstille batterier i. Et af de mest lovende materialer er grafen, og koreanske forskere har fundet en måde at fremstille særligt effektive grafenpartikler.

Læs også: Nye batterier lover 70 procent strøm på 2 minutter

Metoden går ud på at sprøjte grafenoxiddråber ned i en meget varm væske. Det vil så få vandet i disse dråber til at fordampe, og tilbage vil være nogle små kugler, der minder om en badesvamp.

Dermed får materialet stor overflade, hvilket gør grafenen endnu bedre i batterier. Denne form på grafen har forskere opnået før, men denne metode, som altså minder om at friturestege, er betydeligt lettere at håndtere.

Læs også: Hamp er det seneste i batterikapløbet

Det åbner op for en masseproduktion af disse velegnede grafenpartikler, og det er et must, hvis batterierne skal fremstilles til kommerciel brug i eksempelvis smartphones eller elektriske biler.

Som med al andet batteriteknologi kan der dog gå lang tid, inden vi får grafen i vores batterier. Der skal stadig testes en del, og så skal producenterne tage teknologien til sig.