Froyo på HTC Desire – vi tester om det virker

Hele styresystemet på HTC Desire er nu opdateret til den nyeste version, Android 2.2, kendt som Froyo. Vi har testet om det virker.

Froyo på HTC Desire – vi tester om det virker

HTC Desire kører på Googles mobilstyresystem Android, som i weekenden omkring den 1. august 2010 er blevet opdateret til version 2.2 med kælenavnet Froyo.

Mange af HTC’s dedikerede Desire-kunder har ventet denne version med stor spænding, specielt fordi den menes, at være hurtigere end forgængeren 2.1.

Spørgsmålet er så, om forskellen gør, at man ikke har kunne leve uden Android 2.2. Mobilsiden.dk har set på den nye update.

desire froyo nyt artikelfoto

Nyhederne gemmer sig

Kun superbrugere af mobiltelefoner vil lægge mærke til ændringerne fra version 2.1 til 2.2. Ikke fordi nyhederne er uvæsentlige, men fordi HTC Desire grundlæggende fungerer ganske udmærket.

Men nyhederne er tilstede, blot man ved, hvad der skal kikkes efter.

Først og fremmest er selve menuinterfacet HTC Sense blevet hurtigere og en smule mere flydende, selv med live-wallpapers aktiveret, og generelt flyder menulisterne langt bedre.

Nogle af HTC’s egne widgets, som f.eks. dem til tænd/sluk af trådløst netværk, GPS, Bluetooth m.v., har fået tilføjet farver, så de er blevet en smule lækrere at se på. Farver findes også i Gmail, der nu har kulørte etiketter samt i musikafspilleren, hvor standard-ikonet er blevet flottere.

Visningen af de seneste aktive programmer (multitasking) kan fortsat aktiveres ved at holde “hjem”-ikonet nede et øjeblik. Men nu vises otte af de seneste programmer i stedet for kun seks.

For dem som skriver SMS’er på flere sprog er der en nyhed i tastaturet, som under skrivningen kan skiftes til et andet sprog.

Flere programmer

I opdateringen har HTC vedlagt et par programnyheder, blandt andet AppShare (del applikationer), hvor man kan sende et tip om en applikation til en ven, f.eks. via SMS.

Programmet Lommelygte forvandler fotolys-dioden til en lommelygte med tre lys-styrker, og der kan morses SOS, hvis dette behov skulle opstå.

En genial programnyhed er “Nyheder og vejr” som kan hente nyheds-overskrifter fra diverse medier, leveret af Google News. Så kan man ved morgenmaden lige få et nyhedsoverblik.

Googles stemmesøgning er også kommet med i denne opdatering, dog kun på engelsk. Når programmet er aktiveret siges blot søgeordet, hvorefter Google’s søgeside viser resultatet.

Bruger du Facebook, vil kalenderbegivenheder fra den sociale tjeneste, optræde i kalenderen på mobilen. Er dette ikke fedt for dig, kan det dog slås fra under indstillinger i kalenderen.

Det er også blevet muligt at dele mobilens internetforbindelse, og omdanne mobilen til et trådløst hotspot, som andre computere og mobile enheder kan logge på, via det trådløse internet. Funktionen hedder “Wi-Fi-hotspot”.

desire froyo nyt artikelfoto

Internet kører Flash og er kvikkere

Indlæsning af store almindelige internetsider er optimeret i hastighed og integrationen af Adobe Flash 10.1 gør det blandt andet muligt at se DR Update i browseren.

På dr.dk/nettv/update kan afspiller-universet betjenes og i modsætning til den originale systemsoftware på HTC Desire, kan der nu ses indslag i fuldskærm, hvor mundbevægelserne følger lyden.

Det er ligeledes muligt at betjene DR’s nettv, men her er billedet dog ikke flydende.

Ellers er det generelt bare at gå amok og udforske sites med rigtigt Flash-indhold.

Videooptagelse i HD-kvalitet

En stor forbedring findes i videooptageren, der kan optage videoklips i HD-opløsningen 720p (1280×720 pixels), endda med mulighed for at benytte fotolyset, mens kameraet ruller.

Godt nok er billedekvaliteten forbedret, men HTC har stadig ikke gjort noget ved den dårlige lydkvalitet, som præger videodelen. Her er både Samsung Galaxy S og iPhone 4 klart overlegne.

Videoklips kan stadig deles på YouTube direkte fra mobilen.

Et par nyheder i Android Market

Android Market programbutikken i Android-systemet, er med version 2.2 udvidet med et par gode nyheder.

Når et program vælges, ses nu to faner; “om” og “kommentarer”, der letter overblikket over den enkelte applikation inden den hentes.

Mangler du plads i mobilen til at installere programmer, er det muilgt at flytte installerede programmer til hukommelseskortet (SD-kort). Dette sker via “indstillinger – programmer – administrer programmer”. Et klik på det enkelte program giver mulighed for at flytte til den eksterne hukommelse.

Umiddelbart ser det dog ikke ud til, at systemet som standard kan installere programmer på SD-kort.

Hvis et program kræver opdatering, er det nu også muligt, at få mobilen til fremover, automatisk at udføre denne opdatering.

Synkroniser musiklister med iTunes

For dem som har deres musik i Apple iTunes, bringer HTC’s opdatering store nyheder. Via en ny version af HTC Sync, kan spillelisterne fra iTunes nu synkroniseres til mobilen, og under vores test fungerede dette overbevisende perfekt.

Kravet for at kunne flytte musikken er, at den er tilføjet på en spilleliste.

Desværre er der ikke mulighed for at synkronisere podcasts, med mindre man også opretter en spilleliste i iTunes, og flytter ens downloadede podcasts til denne mappe og derefter synkroniserer.

Froyo! Er det så ALT dét?

Siden Google annoncerede “Android 2.2 Froyo” har forventningerne fra særligt Gadgets-freaks været nærmest ustyrlige. På HTC’s Facebook-side kunne man f.eks. læse kommentarer som “Giv os Froyo nu!!!!“- og i øvrigt mange af dem.

Men som altid med sådanne opdateringer, gør man klogt i at slå koldt vand i blodet – for de kan kun sjældent leve op til foromtalen.

Froyo med HTC Sense ER en forbedring af HTC Desire, som både har fået flere funktioner, er blevet hurtigere og mere smidigt. Mit bud er dog, at man skal være en smule “nørdet”, hvis forbedringerne skal opdages.

Det er dog ikke det samme, som at opdateringen er unødvendig – nok mere en naturlig udvikling, som blot forbedrer oplevelsen af HTC Desire, og forøger glæden ved produktet.

Jeg vil bestemt ikke undvære Froyo-opdateringen, og glæder mig på mobilkøbernes vegne over, at HTC har valgt at bruge tid på en update til et produkt, som i sin grundlæggende form er ret gammelt.

Med “gammel” mener jeg naturligvis, at HTC Desire hardwaremæssigt og på en del af softwaren, er den samme mobil som Google Nexus One der kom tilbage i januar. Desire blev præsenteret i februar og er altså omkring otte måneder gammel, hvilket på mobilmarkedet kan betegnes som “en ældre mobil”.

Desire får med Froyo forlænget sin levetid!

Læs også:
 – HTC opdaterer Desire med Froyo

Mere om Musik

Siden vi publicerede denne artikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden gik videre med historien. 20/7/2010 stillede redaktiornen igen skarpt på tematikken med en vinkel omkring LG GD 880 Mini – ikke en smartphone (mobiltest) – Klik her. Tjek de seneste nyheder om temaet her.