Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Frygt: iPad presser mobilnettet

Frygt: iPad presser mobilnettet

Med dataforbruget på iPad vil mobilnettene komme under pres.

Det er ikke alle, der glæder sig til Apples iPad.

Den amerikanske regering frygter nemlig, hvad der vil ske med mobilnettet, hvis millionvis af brugere går i gang med at surfe websider og downloade filer fra deres iPads.

Det er Paul Bellaria, Direktør for Præsident Obamas Omnibus Broadband Initiaitive, der på en blog udtrykker bekymring for, hvad der vil ske med mobilnetværkene i takt med at flere og flere bruger 3G til data på farten.

Bellaria referer bl.a. til, hvad der skete i USA i 1996, da AOL introducerede ubegrænset internetadgang og dermed overbelastede telefonnettet.

Han skriver, at mobiludbyderne bliver nødt til at opgradere deres netværk, så vi ikke ender i en lignende situation, hvor millionvis af brugere sluger så meget data, at netværkene ikke kan yde ordentligt.

I amerikanske storbyer som New York og San Francisco har teleselskabet AT&T, et stort problem med at for mange dataslugende iPhones på alt for lidt plads.

Resultatet er, at mange brugere ikke kan få forbindelse til nettet, og når de endelig kommer online, så er det med en langsom forbindelse.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies