Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Frygtelig Android-virus spreder sig til PC og lytter med på mikrofonen

Frygtelig Android-virus spreder sig til PC og lytter med på mikrofonen

Virus på telefonen er slemt nok, men en ny type nøjes ikke med at inficere din telefon og kan sprede sig via USB til din PC.

Det er en kedelig tendens, men der bliver kortere og kortere imellem opdagelsen af nye vira til mobiltelefonen. En ny type nøjes ikke med at inficere telefonen men kan sprede sig til din computer, optage samtaler og sende dem tilbage til hackeren.

- Din android vil vælte sig i malware

Applikationen gik under navnet DroidCleaner og er heldigvis blevet fjernet fra Google Play nu. Listen af ting virussen kan udføre bag om ryggen på dig er ganske imponerende:

- Sende sms beskeder
- Aktivere WiFi
- Indhente informationer om enheden
- Åbne vilkårlige links i browseren
- Uploade hele indholdet af SD-kortet
- Uploade en vilkårlig fil (eller mappe) til en server
- Uploade alle sms beskeder
- Slette sms beskeder
- Uploade alle kontakter/foto/koordinater til en server

Kan sprede sig til din computer

Som om det ikke er nok, så kan virussen også inficere din PC når telefonen tilsluttes via USB. Her kan den kontrollere din mikrofon og lytte med til alle samtaler og sende dem tilbage til hackeren.

- Forudsigelse om mobilsikkerheden i 2013

Heldigvis kan PC-delen ikke udføre meget mere, og det sker kun hvis det er tilladt for eksterne drev automatisk at udføre kommandoer ved tilslutning hvilket som udgangspunkt er deaktiveret hvis man har en nyere version af Windows påpeger Kaspersky.

Selvom applikationen nu er fjernet, er dette blot endnu et bevis på, at man skal træde varsomt i Google Play og ikke downloade applikationer fuldkommen ukritisk.

Kilde: Gizmodo

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Per Jensen 06-02-2013 15:01:37

Lad os nu få afgjort ÉEN GANG FOR ALLE:

Vira smitter af sig selv fra telefon til telefon. Det er ikke tilfældet her

Droidcleaner som åbenbart er blevet bannet fra Play er et stykke malware - SOM DU SELV SKAL DOWNLOADE, SELV INSTALLERE, OG HVIS EGENSKABER DU I FORVEJEN ER BLEVET GJORT BEKENDT MED!!! Gider du ikke sætte dig ind i hvad det er du installerer, ja, så hjælper selv den bedste antivirus dig altså ikke.

Og nu når vi snakker antivirus: Kaspersky har et økonomisk synspunkt når det angår at skræmme almindelige forbrugere til at installere deres crapware på deres telefoner. Jeg giver ikke en fløjtende skid for hvad diverse Antivirusfirmaer prøver at skræmme os med. Når en offentlig instans eller et andet uvildigt organ kommer med en advarsel, ja, så hører jeg efter. Jeg ved at de ikke har økonomiske bagtanker med deres udmeldinger.

Og så synes jeg at det er trist at mobilsiden ikke har bedre kildekritik end de har. Det er forstemmende at I ikke sørger for at få undersøgt sådanne ting til bunds inden I skriver det på jeres side.

For eksempel var det måske en idé at I får styr på virusbegrebet.

ALTSÅ!

0 0
Andreas Birkjær 06-02-2013 19:47:53

Jeg medgiver at brugen af ordet virus er benyttet lidt lemfældigt.

Men hvad angår manglen på kildekritik forstår jeg ikke din anke. Den eneste grund til at Kaspersky er nævnt i dette sammenhæng er, at de udtalte sig om egenskaberne for et eksternt drev ved tilslutning til USB.
Idet der rigtigt nok er tale om malware, så er det aktivt brugeren der skal installere applikationen på sin telefon, men du skriver at man er blevet gjort bekendt med egenskaberne - nu nåede jeg ikke med selvsyn at se beskrivelsen af applikationen på Google Play, men jeg regner ikke med at de direkte skrev at applikationen fungerer som malware og eventuelt kan inficere din PC.

Jeg syntes det er en interessant artikel af flere årsager, både fordi en "sikker" applikation fra Google Play har en så bred vifte af uheldige sideeffekter, og fordi den ligeledes kan sprede sig til ens PC.

Jeg anser ikke dette som en skræmmekampagne eller en fortaler for diverse antivirus programmer, men som jeg skriver sidst i artiklen, det er en reminder om at man ikke skal downloade ukendte applikationer fuldkommen ukritisk fra Google play.

0 0
TF 06-02-2013 12:35:48

Skal bruge google play eller skulle vi kalde den google malwarestore :-( og med disse ord så kan jeg kun sige vis google nogensinde skal logge mig, eller nogen jeg anbefaler en mobil til, til at købe android igen må de bevidse de kan styre deres butik.

0 0
Belgarion 07-02-2013 12:40:58

The Windows Mobile threat provides interception and monitoring capabilities (Windows Phone appears unaffected). Depending on the status of the device or monitored events, the malware communicates notifications back to the C&C server. It uses the following modules:

•AddressBook
•CallInterception
•PhoneCallLog
•SMS
•Tracking


Dejligt at se at WP er gået fri som det eneste styresystem af denne mailware Finfisher.

0 0
Jacob 06-02-2013 13:28:09

Hvad kan de så lokke dig med?

0 0
TF 06-02-2013 18:20:35

Mere sikkerhed og hurtigere opdateringer, er det svar nok hr. Skolelære.

En klog mand fortalte mig en gang vis man ikke selv har nået at bidrage med kan man jo finde en stavefejl at brokke sig over og så kan man være med i samtalen selv om man ikke har nået fornuftigt at sige ;-)

0 0
Runigj 06-02-2013 13:21:51

Har du aldrig nogensinde undrer dig over hvorfor der ikke er Anti virus program i App Store? Hvis du tror det er på grund af sikkerhed, er i top. Tager du alvorlige fejl. Der er en
meget mere simpel forklaring på at apple ikke har det. De er ikke interesserede i at få en analyse af, hvordan det står til i app store, af et uafhængigt firma! Hvis man ser på det forretningsmæssigt, er der rigtig mange penge at hente, ved at sælge antivirusprogram. Men igen med negativ omdømme. Lige til sidst Apple vil slet ikke godkende antivirus programmer i app store!

0 0
TF 06-02-2013 18:22:06

Så er det jo godt jeg skal have en WP mobil næste gang :-)

0 0

Om brug af cookies