Frygtelig Android-virus spreder sig til PC og lytter med på mikrofonen

Virus på telefonen er slemt nok, men en ny type nøjes ikke med at inficere din telefon og kan sprede sig via USB til din PC.

Frygtelig Android-virus spreder sig til PC og lytter med på mikrofonen

Det er en kedelig tendens, men der bliver kortere og kortere imellem opdagelsen af nye vira til mobiltelefonen. En ny type nøjes ikke med at inficere telefonen men kan sprede sig til din computer, optage samtaler og sende dem tilbage til hackeren.

Din android vil vælte sig i malware

Applikationen gik under navnet DroidCleaner og er heldigvis blevet fjernet fra Google Play nu. Listen af ting virussen kan udføre bag om ryggen på dig er ganske imponerende:

– Sende sms beskeder
– Aktivere WiFi

– Indhente informationer om enheden
– Åbne vilkårlige links i browseren
– Uploade hele indholdet af SD-kortet
– Uploade en vilkårlig fil (eller mappe) til en server
– Uploade alle sms beskeder
– Slette sms beskeder
– Uploade alle kontakter/foto/koordinater til en server

Kan sprede sig til din computer

Som om det ikke er nok, så kan virussen også inficere din PC når telefonen tilsluttes via USB. Her kan den kontrollere din mikrofon og lytte med til alle samtaler og sende dem tilbage til hackeren.

Forudsigelse om mobilsikkerheden i 2013

Heldigvis kan PC-delen ikke udføre meget mere, og det sker kun hvis det er tilladt for eksterne drev automatisk at udføre kommandoer ved tilslutning hvilket som udgangspunkt er deaktiveret hvis man har en nyere version af Windows påpeger Kaspersky.

Selvom applikationen nu er fjernet, er dette blot endnu et bevis på, at man skal træde varsomt i Google Play og ikke downloade applikationer fuldkommen ukritisk.

Kilde: Gizmodo