Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Fujitsu: Datatakster på mobilnettet for høje

Fujitsu: Datatakster på mobilnettet for høje

Hvis brug af internettet på din bærbare computer under en rejse afskrækker dig, så du ikke alene.

Der er et marked i roaming, hvor man henter data ned til bærbare pc'er fra mobilnettet. Det er Fujitsu overbevist om. Men selskabet mener, at datataksterne er alt for høje.

En bærbar pc kan få forbindelse til internettet uden datakort eller mobiltelefon gennem indbyggede 3G- eller UMTS-kort. Fujitsu tilføjer den funktionalitet i omkring 30 procent af deres maskiner for under 500 kroner.

Men det er ingenting i forhold til, hvad roaming koster i udlandet, vurderer Joseph Reger, teknisk direktør i Fujitsu, på CeBit-messen i Hannover ifølge Børsen.

EU skældte forleden ud over høje sms-priser i udlandet, og Joseph Reger håber, at EU også vil kigge på datataksterne i udlandet, som han vurderer som den største barriere mod udbredelse af UMTS i bærbare pc'er. Han efterlyser også flatrate-abonnementer, så kunderne kan se, hvor priserne ligger.

En lignende roaming-problematik omkring priserne på mobilsamtaler i udlandet blev taget op af flere politikere på CeBit-messen i Hannover, herunder den tyske videnskabsminister, Michael Glos, og EU-kommissæren for telekommunikation, Viviane Reding. EU overvejer en regulering af området for hele EU, hvilket hilses velkommen af flere eksperter. Minutpriser på tre euro (over 22 kroner) i populære feriemål som Spanien og Italien er ikke ualmindelige.

Fujitsu Siemens fremviser nye bærbare pc'er på CeBit-messen med såkaldt "turbo-3G", som kan nå en hastighed på 7,2 Mbit på mobilnettet.

Kilde: Børsen, heise.de

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies