Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Fupopkald og SMS’er skal stoppes - her er hjælpen

Fupopkald og SMS’er skal stoppes - her er hjælpen

Svindel på mobilen er i kraftig vækst. Derfor erklærer TDC nu krig mod svindlerne – kunderne skal hjælpe.

Hvis du er nervøs for at blive svindlet på din smartphone, hjælper det ikke at installere et antivirus eller andet sikkerhedsprogram. Svindlen sker nemlig ikke teknisk, men ved at udnytte din brugeradfærd.

Det mest udbredte er SMS-beskeder der fortæller du har vundet i en konkurrence. Svindleren vedlægger et link til en hjemmeside, der skal lokke personlige oplysninger ud af dig, f.eks. kortoplysninger.

Fupopkald er også ganske udbredt. Idéen bag svindelen er at lokke dig til, at ringe tilbage til nummeret, fordi opkaldet står som ubesvaret. Dette kaldes Wangiri. Når du ringer tilbage, er det til et overtakseret telefonnummer – til tider op over 100 kroner per minut, som du betaler.

TDC: Nu er der krig

Nu kan de være nok, mener landets største teleselskab TDC. På en ny informationsside beskrives hvordan svindlen foregår og hvad man som mobilbruger skal passe på.

Der er også en mulighed for at anmelde det mistænkelige nummer til TDC, så det kan blive blokeret i netværket.

Siden hedder TDC.dk/fupopkald

Den bedste måde at sikre sig mod svindel på er, at være opmærksom på brugeradfærden og udvise almindelig omtanke f.eks. kan du jo ikke vinde konkurrencer, du ikke har deltaget i.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Henrik 08-01-2013 14:07:56

Selvfølgelig kan man da vinde i en kunrurance, man overhovedet ikke vidste fandtes :-) det kaldes held, det eneste man skal gøre er, at gå ind på deres hjemmeside, indtaste ens konto oplysninger og så ellers bare vente..
Når du skal tjekke din netbank og finder ud af at der er nogen som har købt en hel del, der går det op for dig at du har vundet i aldeles dum opførsel

0 0

Om brug af cookies