Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Fusker Sony Ericsson med K850i fotos?

Fusker Sony Ericsson med K850i fotos?

Billederne i online-reklamen for Sony Ericssons kommende topmodel, K850i, er angiveligt slet ikke taget med kameraet i telefonen. Har Sony Ericsson snydt på hjemmesiden?

På Sony Ericssons tyske hjemmeside for K-serie mobiltelefonerne kan man under K850i finde fire eksempler på billeder, som angiveligt skulle være taget med K850i. Nu viser det sig dog, at billederne er taget med et helt andet kamera.

Når man tager billeder med et digitalkamera, lagres informationer såsom opløsning, dato, kameramodel mm. Disse informationer, der også er kendt som Exif-informationer, kan aflæses i de fleste almindelige billedredigerings-programmer.

Ved det ene af billederne på hjemmesiden, som skulle være taget med K850i, står der i Exif- informationerne, at billedet er taget med et almindeligt Sanyo S50 digitalkamera. Dette kamera har samme opløsning som K850i - 5 megapixel. Men selvom antallet af megapixel er det samme, kan der ifølge eksperter være stor forskel på kvaliteten af billederne.

Ved de tre øvrige billeder er Exif-informationerne fjernet, hvilket også er noget mystisk. At disse er fjernet, og at der pludseligt står Sanyo S50 i stedet for K850i er ifølge eksperter ikke et uheld.

Noget tyder altså på, at Sony Ericsson ikke tør bruge deres eget kamera i markedsføringen af deres flagskib indenfor kameramobiler.

Sony Ericsson har dog endnu ikke kommenteret på sagen, som spreder sig via nettet.

Se billederne selv...

Billederne i ret svære og finde.

Alligevel har vi gravet dem frem. På alle eksempler mangler alle Exif-data fra billederne.

 - Foto 1
 - Foto 2
 - Foto 3
 - Foto 4

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies