Galaxy S5 får fingeraftrykssensor – se her hvad den kan

I følge medie med kendskab til Samsung, så får Galaxy S5 fingeraftrykssensor på fronten og med forøget funktionalitet.

Galaxy S5 får fingeraftrykssensor – se her hvad den kan

Samsungs kommende flagskibsmobil Galaxy S5 er uden sammenligning årets hidtil mest omdiskuterede smartphone, og hele Android-fanskaren venter spændt på at se, hvad den førende smartphoneproducent har skruet sammen af innovationer. 

Samsung latterliggjorde Android 

Vi har hørt, at Samsung inviterer til Galaxy S5-event på mandag, og set bekræftede specifikationer på hvad der angiveligt ligner emballagen til techgigantens næste vidunder. 

Mobilsiden er også tidligere stødt på dette Rygte: Samsung Galaxy S5 vil have øjen-scanner, altså som en sikkerhedsfunktion istedet for fingeraftrykslæser, som vi har set på iPhone 5S og HTC One Max. Nu bekræftes det dog, at Galaxy S5 vil få en fingeraftrykslæser på fronten. Det skriver Sammobile.

Som på iPhone og så alligevel ikke

Ingen smartphoneproducenter har endnu haft succes, med at placere sensoren direkte i skærmen, og det kommer Galaxy S5 heller ikke til at lave om på. Fingeraftrykssensoren på S5 vil blive placeret i HJEM-knappen på fronten.

Modsat iPhone, så vil du ikke blot kunne hvile fingeren på sensoren, for at læse aftrykket. Du skal istedet stryge fingeren over sensoren, lidt som vi i forvejen har set på bærbare computere, eller når ekspedienten i Fakta skal åbne en ny kasse.

Det oplyses, at der på skærmen af Galaxy S5 vil fremgå et real-time billede af fingeraftrykket, når fingeren stryges over sensoren. Sammobile fortæller desuden, at fingeren skal holdes flad mod knappen og føres over i moderat tempo, for at læsningen kan godkendes, og at fingeren ikke må være våd.

Udnytter potentialet

Samsung har efter sigende valgt, at implementere fingeraftryksteknologien ind over styresystemet. Det bliver muligt at indlæse otte fingre, hvor minimum én skal dedikeres til oplåsningen af enheden. De resterende kan i  stedet bruges til aktivering af forskellige funktioner, eller som genvej til at åbne apps.

Samsung har angiveligt også udviklet en ny privat mappe og “privat tilstand”, hvor du vil være i stand til at skjule personlige apps, widgets og indhold. Ligeledes vil du kunne kontrollere din Samsung-konto ved hjælp af fingeraftryk, og derved også være i stand til at logge på de forskellige hjemmesider, uden behov for nogensinde at skulle indtaste dit brugernavn eller kodeord igen. 

Hvad siger Mobilsidens læsere? Er i lige så spændt som os? 

Kilde: Sammobile

Det videre forløb om Smartphone

Fortællingen sluttede absolut ikke her. mobilsiden kunne ikke slippe temaet. Allerede d. 15/2/2014 fulgte vi op med nyheden om Tipslørdag: Ugens bedste tips – Artiklen kan du læse her her. Seneste nyheder om Smartphone finder du her..