Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Galaxy S5 får fingeraftrykssensor - se her hvad den kan

Galaxy S5 får fingeraftrykssensor - se her hvad den kan

I følge medie med kendskab til Samsung, så får Galaxy S5 fingeraftrykssensor på fronten og med forøget funktionalitet.

Samsungs kommende flagskibsmobil Galaxy S5 er uden sammenligning årets hidtil mest omdiskuterede smartphone, og hele Android-fanskaren venter spændt på at se, hvad den førende smartphoneproducent har skruet sammen af innovationer. 

Samsung latterliggjorde Android 

Vi har hørt, at Samsung inviterer til Galaxy S5-event på mandag, og set bekræftede specifikationer på hvad der angiveligt ligner emballagen til techgigantens næste vidunder. 

Mobilsiden er også tidligere stødt på dette Rygte: Samsung Galaxy S5 vil have øjen-scanner, altså som en sikkerhedsfunktion istedet for fingeraftrykslæser, som vi har set på iPhone 5S og HTC One Max. Nu bekræftes det dog, at Galaxy S5 vil få en fingeraftrykslæser på fronten. Det skriver Sammobile.

Som på iPhone og så alligevel ikke

Ingen smartphoneproducenter har endnu haft succes, med at placere sensoren direkte i skærmen, og det kommer Galaxy S5 heller ikke til at lave om på. Fingeraftrykssensoren på S5 vil blive placeret i HJEM-knappen på fronten.

Modsat iPhone, så vil du ikke blot kunne hvile fingeren på sensoren, for at læse aftrykket. Du skal istedet stryge fingeren over sensoren, lidt som vi i forvejen har set på bærbare computere, eller når ekspedienten i Fakta skal åbne en ny kasse.

Det oplyses, at der på skærmen af Galaxy S5 vil fremgå et real-time billede af fingeraftrykket, når fingeren stryges over sensoren. Sammobile fortæller desuden, at fingeren skal holdes flad mod knappen og føres over i moderat tempo, for at læsningen kan godkendes, og at fingeren ikke må være våd.

Udnytter potentialet

Samsung har efter sigende valgt, at implementere fingeraftryksteknologien ind over styresystemet. Det bliver muligt at indlæse otte fingre, hvor minimum én skal dedikeres til oplåsningen af enheden. De resterende kan i  stedet bruges til aktivering af forskellige funktioner, eller som genvej til at åbne apps.

Samsung har angiveligt også udviklet en ny privat mappe og “privat tilstand”, hvor du vil være i stand til at skjule personlige apps, widgets og indhold. Ligeledes vil du kunne kontrollere din Samsung-konto ved hjælp af fingeraftryk, og derved også være i stand til at logge på de forskellige hjemmesider, uden behov for nogensinde at skulle indtaste dit brugernavn eller kodeord igen. 

Hvad siger Mobilsidens læsere? Er i lige så spændt som os? 

Kilde: Sammobile

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Søren 24-02-2014 18:25:05

Interessant funktion, og Samsung sørger nok for at det virker som det skal, men ligesom stemmegenkendelse er det sikkert sjovt et par gange når man får sine fingre i telefonen, men ikke noget der bliver en del af daglig brug.

0 0
carsten guldhammer 18-02-2014 13:30:47

det er jo en direkte lodret løgn når mobilsiden dk siger at samsung galaxy s5 er årets mest omtalte telefon
eftersom at der KUN er gået KNAP 2 måneder af året ennu....

3 21
Morten Rank 18-02-2014 13:59:02

Hej Carsten. Vi gør et stort nummer ud af at undgå løgne på Mobilsiden.dk. Det er også derfor jeg skrev, at det er årets hidtil mest omdiskuterede mobil. Hvad resten af året bringer må tiden jo vise:) Vh Morten Rank, Mobilsiden.dk

21 1
Kloge Aage 18-02-2014 13:04:26

Den rigtige vinder i sidste ende bliver - tatatadaa NSA ! Som får sig en gevaldig finger aftryks base ;)

8 2
Mulvados 18-02-2014 11:00:01

Allerede ved at stryge fingeren henover sensoren har de tabt... hvis jeg får denne telefon vil jeg ikke gide at brugr kræfter på at stryge "perfekt" henover den knap. Det virker direkte dumt når Apples løsning bare kræver man holder fingeren på knappen. Det afhænger naturligvis af udførelsen, desværre har Samsung ikke verdens bedste track-record med den slags funktioner der bare virker out of the box.

Jeg er på ingen måde Apple fan, men de vælger kun at implementere hardware features de ved virker (software snakker vi ikke om her) :)

6 5
Morten 18-02-2014 14:39:43

Det er jo netop snedigt at man skal stryge fingeren henover, der gik jo ikke mere end et par dage efter 5s blev lanceret, før en tysk hacker havde kopieret et fingeraftryk fra en 5s. Hvis samsung ellers har lært af apples fejl, kunne det sagtens være derfor man har valgt en slide, unlock løsning.

4 3
TF 18-02-2014 14:49:47

Hvor langtid tror du der går før en eller anden finder en måde at snyde denne løsning ? de finder altid en vej gennem sådanne løsninger :-)

3 6
Arthur 18-02-2014 12:44:22

Nu er der ingen som ved hvordan det kommer til at virke og hvor "perfekt" man skal stryge.

Så lad os vente med at offentliggøre en vinder og taber :)

En ting som jeg kan sige fra erfaring, er at Apple's fingeraftryks-læser ikke sætter standarden for hvordan en fingeraftrykslæser BØR fungere. Der er bestemt rum for forbedringer.

10 2
TF 18-02-2014 14:52:47

Bare lad os håbe det bliver bedere end i fakta og på computere for det virker da ad h...til.

2 4
JonasNB 18-02-2014 09:42:51

Bliver spændende. Designet synes jeg dog er mest spændede. Hvis ikke designet følger med, kan alle disse features være ligemeget for mig. Gerne også opdateringer i deres OS, men det tvivler jeg på.

1 0
18-02-2014 09:53:41

Det kunne da godt se ud som om, at der er forandringer på vej i deres OS
http://www.mobilsiden.dk/nyheder/samsung-lufter-nyt-design-forud-for-mobile-world-congress,lid.30640/

3 0

Om brug af cookies