Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Galileo forøges med en ekstra satellit

Galileo forøges med en ekstra satellit

Satellit nummer to i Europas GPS alternativ Galileo, skydes op i dag. Cirka to år senere end planlagt.

Galileos anden satelllit sendes op fra Kazakhstan i dag
Galileos anden satelllit sendes op fra Kazakhstan i dag

Galileo er den europæiske pendant til det amerikanske GPS system. Målet er at Galileo (når det et fuldt udbygget), skal tælle 20 satelitter.

I dag søndag bliver antallet af satelitter fordoblet, der sendes nemlig en ekstra satellit op fra Kazakhstan. Den første satellit blev sendt op i slutningen af 2005, og siden har projektet været præget af store forsinkelser og økonomiske vanskeligheder.

Ifølge den oprindelige plan skulle satellit nummer to, have været i rummet i 2006, men da vi nu skriver 2008, understreger det blot, de problemer der har været.

Sponsorer gik

EU har været nødsaget til, at gribe sig til lommerne og finde et større milliard beløb, for at finansiere Galileo projektet. Siden det blev skudt i gang, har et privat konsortium med deltagere fra Frankrig, Tyskland, Storbritannien, Spanien og Italien forladt programmet, fordi økonomien ikke hang sammen.

Prisen på det samlede system forventes at ende på 25,3 milliarder kroner, indtil nu er der blevet brugt 7,5 milliarder. Tidligere på ugen bevilligede Europa-Parlementet yderligere 17,9 milliarder  til projektet.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Ove Andersen 27-04-2008 17:45:46

Ja det kommer da ikke helt til at hænge sammen, hvis det er sat til at skulle koste 25,3 mia. kr.. Indtil nu er der smidt 25,4 mia. kr i projektet (7,5+17,9)..

0 0
Andreas Birkjær 27-04-2008 21:52:58

Det skal lige noteres at de 17,9 milliarder endnu ikke er brugt. De har blot fået beviliget den mængde penge oven i de knap 8 milliarder som allerede er brugt.
Tiden vil vise hvor godt de så holder hus med dem :)

Men jeg syntes virkelig det er et interessant projekt at følge - det nytter ikke noget at vi er afhængige af om USA lukker og slukker for vores GPS modtager, så kan vi lige pludselig ikke finde vej længere :)

0 0

Om brug af cookies