Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Gamle mobiltelefoner ender i skuffen

Gamle mobiltelefoner ender i skuffen

Der tales om, at indføre pant på mobiltelefoner, så de ikke skal ende i skuffen men i stedet afleveres til korrekt genbrug.

Resultat fra undersøgelsen
Resultat fra undersøgelsen

Der blev sidste år solgt 1,372 millioner smartphones i Danmark, men en undersøgelse foretaget for Ingeniørforeningen viser, at det langtfra er alle, som afleverer deres gamle mobiltelefoner på genbrugsstationen. Det skriver Politiken.dk.

Faktisk lægger to ud af tre danskere deres gamle mobiltelefoner i skuffen, mens kun hver femte afleverer den aflagte mobil korrekt til genbrug.

 - ”Mobiltelefoner indeholder metaller, der er meget sjældne og værdifulde, og stoffer som er skadelige for miljøet. Og selv om kun meget få angiver, at de smider mobiltelefonerne i skraldespanden, kan man godt frygte, at de efter et stykke tid i skuffen ryger i skraldespanden under en oprydning,” siger Per Højbjerre, formand for Ingeniørforeningens Teknologiudvalg.

Ingeniørforeningen mener, at det måske vil hjælpe hvis man indførte pant på mobiltelefonerne, da telefonerne består af flere genanvendelige materialer som plastik, glas og aluminium. Dette bakker 62 procent af befolkningen op, ifølge en undersøgelse foretaget af Userneeds.

 - ”Med pant kan man sørge for, at ressourcerne bliver afleveret det rigtige sted. Specielt med mobiltelefonerne kunne det være en god idé. Et udtjent fladskærms-tv gemmer man jo ikke i et skab, men mobilernes størrelse gør tydeligvis, at det nemmeste er at gemme dem i en skuffe,” siger Per Højbjerre.

Undersøgelsen viser også, at jo højere panten var jo flere vil afleverer dem.

Elretur, der er forbrugerelektronikbranchens organisation til indsamling og genanvendelse af elektronik, er dog ikke meget for en pantordning.

 - ”Vi er ikke meget for bureaukrati og tunge systemer, og hvis man ville indføre en pantordning, blev man jo nødt til at bede folk om dokumentation for, at de selv havde købt mobiltelefonen,” siger Peer Lund-Thomsen, der er direktør i Elretur, med henvisning til, at man ellers ville kunne opleve folk komme for at aflevere 500 mobiltelefoner indsamlet i Tyskland.

Efter sommerferien vil en lovbekendtgørelse om indsamling af småelektronik blive sendt i høring.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Carsten 20-07-2013 13:21:14

Mine skuffemobiler passer fint til mine skuffeabonnementer ;o) Det er da i øvrigt meget rart at have nogle backupmobiler hvis nu den normale står af - eller hvis man ikke vil have den en tur med i vildmarken, til stranden etc.

Jeg tror mange har det på samme måde - altså at det er rart at have nogle backups. Men selvfølgelig kunne det da godt være, bestanden ville være en smule mindre, hvis der var pant på.

I øvrigt et glimrende "farvevalg" til lagkagegrafikken :o) (jeg ved godt, det ikke er mobilsiden, der har lavet den).

0 0
mb 20-07-2013 22:00:26

helt enig - det er rart at have nogle i reserve.

man skal samtidigt også huske på, at det ikke er gratis at indføre ...

0 0

Om brug af cookies