Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Gammelt Nokia hus bliver mobilt videnscenter

Gammelt Nokia hus bliver mobilt videnscenter

Små virksomheder med speciale i mobilteknologi kæmper om pladser i den gamle Nokia-bygning i Sydhavnen.

Efter lukningen af Nokias danske udviklingsafdeling, har virksomheder med udviklingspotentiale indenfor mobilteknologi kæmpet om at få en plads i den gamle Nokia-bygning.

Det er et samarbejde mellem Aalborg universitet og IT-branchen, der skaber rammen om et nyt mobil-kraftcenter i Sydhavnen.

40 til 50 opstarts- og internationale virksomheder er allerede på plads i lokalerne, skriver Computerworld.dk.

Virksomhederne, der blandt andet tæller Foxconn, SP og Volvo, skal alle være med til, at bibeholde og udvikle kompetencer, der ellers ville forsvinde med lukningen af Nokias udviklingsafdeling.

- "Vi har en unik mulighed for at bygge noget nyt op efter lukningen af Nokias udviklingsafdeling i København. Danmark skal udnytte sin position, som det perfekte testland for nye mobil-teknologier," siger Adm. Dir., Morten Bangsgaard, fra IT-Branchen til Computerworld.

Men pladsen er allerede trang. Mange virksomheder vil gerne sikre sig en plads i det nye kraftcenter. Alligevel skal virksomhederne der gerne vil have en plads ikke fortvivle.

- "Lige nu er det en udfordring, men vi arbejder på at finde en løsning på pladsproblemet. Men ansøgere skal ikke fortvivle, for vi kan godt huse flere virksomheder i dag. Vi finder altid en løsning," siger Knud Erik Skouby, der er professor ved Aalborg Universitet.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies