Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Går rejsen udenlandsk - så husk slå roaming fra på mobilen

Går rejsen udenlandsk - så husk slå roaming fra på mobilen

Er du ikke opmærksom kan du risikere at mobilregningen løber løbsk i sommerferien, hvis du skal til udlandet.

Har du ikke et teleselskab, som har de specielle mobilpakker til når turen går ud af landet, som 3 eksempelvis netop har lanceret, så kan turen ud af Danmark blive en dyr fornøjelse, hvis du ikke er opmærksom på din mobiltelefon og brugen af denne.

 - 3 klar med datapakker til ferien

Det kan blive ualmindelig dyrt, hvis du fyrer op under dataforbindelsen på din telefon, selvom EU-kommissionen har fået begrænset roamingafgifterne til maksimalt at være 6,50 kroner per MB inden for EU. Prisen er faldet med 35 procent per MB fra den 1. juli i år.

Og danskerne er glade for at udnytte de billigere roamingafgifter, hvilket betyder de bruger deres smartphone mere – selv når de er på ferie. Det viser en ny undersøgelse, som YouGov har lavet for Telia. Undersøgelsen viser, at dataforbruget i Europa er steget kraftigt siden juli måned 2010 og frem til maj 2013.

Ifølge undersøgelsen har hver tredje person over 18 år en overraskende høj mobilregning efter en ferie sydpå.

Undersøgelsen fra YouGov viser også, at næsten hver fjerde smartphone-ejer (24 procent) i høj eller meget høj grad surfer nyheder og læser mails osv. på mobilen når de er ude at rejse.

 - ”I dag bruger vi i lige så høj grad mobilen til at læse nyheder, opdatere sociale medier og sende mails, som vi bruger den til at ringe med, og det bør efter vores mening ikke være nødvendigt at ændre disse mobilvaner, blot fordi man krydser en landegrænse.

Derfor har vi skabt et mere enkelt system for køb af dataroaming, som giver brugerne langt bedre kontrol over forbruget”, siger kommunikationsdirektør i Telia Mobility Services, Mette Honoré.

3 er klar med datapakker til ferie, og ved blandt andet Telia kan man surfe op til 20 MB om dagen for 30 kroner i Norden og Baltikum, mens det koster 45 kroner i hele EU. Er man udenfor EU er det dog markant dyrere.

Derfor er det også en god idé at være opmærksom på dette forbrug, og hvilken regning man kan møde når man kommer hjem fra ferien. Du kan derfor slå dataroaming fra, så kan du fortsat ringe og modtage SMS, og altså ikke ved et uheld bruge data.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies