Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Garmin lancerer vívofit 4 med et års batteritid og farveskærm

Garmin lancerer vívofit 4 med et års batteritid og farveskærm

Garmin er klar med aktivitetstrackeren vívofit 4. Det har en batteritid på over et år ligesom vívofit 3, en bedre skærm og er billigere end forgængeren.

Foto: Garmin

Så er der nyt fra amerikanske Garmin, som i flere år har haft succes med dets vívofit-aktivitetstrackere. Den succes følger firmaet nu op på med lanceringen af 4. generation: vívovfit 4.

Uret er på mange måder magen til vívofit 3, og på udseendet er der da heller ikke mange forskelle at spore. Konceptet og det grundlæggende design er meget lig vívofit 3. Du får et smalt, tyndt armbåndsur udført i silikone eller TPU, som gør det behageligt at have på - ikke bare i lang tid, men døgnet rundt.

Læs også: Garmin Vivoactive 3 - Skuffer i praksis [TEST]

Lidt ydre forskelle er der dog. Den største er remmen, som har ændret design i låsen. I vívofit 3 var der en lidt utraditionel låsemekanisme, men denne er nu blevet ændret til en helt normal af slagsen. Og som altid kan remmene skiftes til andre i forskellige farver og designs.

Nu med farveskærm

En anden lille ændring på det ydre er på fronten, hvor urets knap under skærmen er blevet lidt mindre og er blevet grå frem for sort. Altså en noget lille ændring. Den mindre knap skyldes, at skærmen er blevet en del bedre. I vívofit 4 er det nemlig slut med sort/hvide farver. Der er kommet en farveskærm ombord, som dog kun kan vise 8 forskellige farver. Til gengæld ændrer det ikke på, at den stadig holdes tændt uafbrudt og stadig er velegnet til brug i sollys - præcis som med vívofit 3.

Derudover måler den nye farveskærm 11 x 11 mm frem for 10 x 10 mm i forgængeren. Sidst, men ikke mindst, er opløsningen forøget fra 64 x 64 pixels til 88 x 88 pixels, hvilket giver lidt skarpere billede.

Alle de samme features som vívofit 3

Hvis du har et vívofit 3 og er glad for de få trackingfunktioner, det lille og billige ur rummer, så vil du også være fuldt ud tilfreds med funktionerne i vívofit 4 – for de er nemlig helt identiske. Uret kan altså stadig registrere skridt, distance og kalorieforbrænding, og det overvåger også søvn og laver personlige skridtmål til dig.

Trods den nye skærm byder vívofit på den samme lange batteritid på mindst 1 år ligesom vívofit 3. Du skal derfor ikke bekymre dig om at have en oplader med, for den kan og skal ganske enkelt ikke lades op. Når de to små SR43-knapcellebatterier en dag slipper op, er det blot at udskifte dem – noget der selv kan gøres for omkring 40 kroner.

Aktivitetstrackeren har naturligvis også Bluetooth, så du kan parre det sammen med din mobil via Garmin Connect. Garmin understøtter dog ikke længere Windows-mobiler med det nye vívofit 4.

Billigere end vívofit 3

Da vívofit 3 på markedet, fik det en vejledende pris på 849 kroner, men trackeren er i løbet af de seneste halvandet års tid faldet til under den halve pris. Det nye vívofit må siges at få en rimelig konkurrencedygtig pris fra start. På Garmins hjemmeside er aktivitetstrackeren nemlig sat til 699 - altså 150 kroner mindre end forgængeren. I de kommende måneder kan du formentlig også regne med, at aktivitetstrackeren falder stille og roligt falder i pris. Det behøver altså ikke at være dyrt at anskaffe sig en lille aktivitetstracker.

Garmin vívofit 4 kan, ligesom vívofit 3, fås i størrelserne large og small/medium og i fire forskellige farver, som koster det samme. Det kommer ifølge Garmins hjemmeside til salg i løbet af 4. kvartal, men det er altså ved at være sidste chance for at holde den tidsplan.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies