Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Gartner: Instant messaging vil afløse telefonen

Gartner: Instant messaging vil afløse telefonen

Chatprogrammer vil fortrænge telefonen og udgøre standarden for kommunikation inden 2011, vurderer analyseselskabet Gartner.

Muligheden for at se om du er "på", og hvad du givet fald laver, vil føre til, at chatprogrammer som MSN Messenger eller lignende udkonkurrerer telefonen, mener analyseselskabet Gartner.

Fordelen i chatprogrammerne er blandt andet, at de har udviklet sig med muligheder for at angive sin status til andre, der bruger programmerne.

En anden fordel er, at man kan begynde en telefonsamtale eller en anden chatbesked uden at skulle afbryde chatsamtalen.

Derfor ser Gartner fordele i, at virksomheder bygger deres kommunikation op brugen af instant messaging, fordi det kan reducere afbrydelser af arbejdet, hvor telefonen i dag kan være et forstyrrende element.

Gartner konkluderer på den baggrund, at instant messaging inden 2011 vil udgøre standarden for tekst-, tale- og videokommunikation. Den store taber bliver telefoni, både hvad angår den traditionelle telefon og IP-telefonen.

Hvis medarbejderne vænnes til at bruge instant messaging korrekt, kan det desuden give et hurtigt overblik over, hvem der har travlt i virksomheden. Hvis en medarbejdere er angivet som "borte" eller "optaget", kan deres opgaver derfor let gives videre til medarbejdere, der er ledige.

Desuden er der mulighed for let og hurtig kommunikation på få sekunder på tværs af virksomheden, selv om man ikke sidder i samme rum. Det er især en fordel for ledelsen, hvor løsningen er hurtigere end telefon eller email.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies