Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Gartner: Otte vigtige mobilteknologier i 2009/2010

Gartner: Otte vigtige mobilteknologier i 2009/2010

Analyseselskabet Gartner har lavet en liste med otte teknologier, som vi skal holde øje med i 2009 og 2010.

Selskabet Gartner har normalt styr på trends og kommende talsfigurer, når det kommer til mobilverdenen. Og nu er analyseselskabet kommet med otte teknologier eller udviklinger, som mobilmarkedet vil bære præg af i 2009 og 2010.

Bluetooth 3.0: Næste skridt i Bluetooth-teknologien, som blandt andet vil indebære support af Wi-Fi, samt et betydeligt reduceret strømforbrug. Standarden vil få sine præcise specifikationer i 2009, mens den vil blive udbredt i 2010.

Brugeroverflader (UI'er): Apple satte gang i brugeroplevelsen, da iPhone kom til verden. Nu vil alle producenter lave deres egne brugeroverflader til mobilen, og konkurrencen kommer til at blive tæt. De vil blive meget mere præcise og fokuseret på kundens behov.

Lokationsbestemte features: Med GPS og trådløst netværk vil det blive nemmere at spotte præcist, hvor en bruger befinder sig. Det vil browseren, reklamer, applikationer og så videre kunne indrette sig efter, og din geografiske placering kommer altså til at spille en stor rolle. Dog kan der komme både private og sikkerhedsmæssige konflikter.

802.11n: Den nye Wi-Fi-teknologi 802.11n sætter overførselshastighederne op på mellem 100 Mbit/s og 300 Mbit/s. Samtidig vil den blive mere holdbar, og vil spille en stor rolle, når store områder skal dækkes med Wi-Fi.

Skærmteknologier: I 2009 og 2010 vil der komme nye skærmteknologier, som ikke kun vil forbedre kvaliteten, men også produktionsomkostninger, holdbarhed, strømbesparelse og så videre. OLED er en interessant faktor, mens også mini-projektorer kommer til at blive udbredt.

Mobilt internet og Widgets: Browserne i telefonerne vil blive bedre, men Widgets kommer også til at være meget vigtige. Sammen med lokationsbestemmelse vil brugerne kunne få et større og mere præcist udvalg, og det vil igen hjælpe med at personliggøre telefonen.

Mobilt bredbånd: Noget der allerede er ved at tage fart er mobilt bredbånd. 3 har netop fået den teoretiske hastighed op på 14,4 Mbit/s, og især HSPA-teknologien kan give meget højere hastigheder. Også LTE-teknologien og 4G vil blive vigtige at følge i 2009 og 2010.

Near Field Communication (NFC): Som Mobilsiden.dk før har været inde på, er NFC-teknologien kommet for at blive. Med denne kan mobilen forvandles til betalingskort, buskort, alle former for billetter og meget mere. NFC bliver f.eks. allerede brugt til elektroniske nøgler.

Mange af teknologierne er allerede på markedet i dag, og de andre kommer inden for den overkommelige fremtid. Vi snakker altså om teknologier som ikke er langt ude i fremtiden, og noget som mobilbrugere meget hurtigt kan komme til at skulle vende sig til.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Jon Hedemann 29-01-2009 18:54:41

Wow, der er stadig store problemer med korrekturlæsningen, som nu stort set er ikke-eksisterende:

"Talsfigurer": Hvad er det mon for en størrelse?
"Brugeroverflade": Ha, ha - nej, "Brugerflade" er vist rigeligt.
"HSPA": Den teknologi har jeg aldrig hørt om.. Skulle det mon ikke være stavet "HSDPA"?

Kunne det mon tyde på, at det er frit oversat fra engelsk af en meget lidt dansk-kyndig redaktionsmedarbejder? Jo ikke første gang, det er sket... ;)

0 0

Om brug af cookies