Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Geeksphone Revolution med Dual-OS nu til salg

Geeksphone Revolution med Dual-OS nu til salg

Spanske Geeksphone sælger nu for 222 Euro deres Revolution smartphone som kører både Android og Firefox OS.

Geeksphone Revolution
Geeksphone Revolution

Mozilla Firefox OS er stadigvæk i de tidlige stadier af sin udvikling. Det spreder sig til flere og flere lande men er til stadighed hovedsageligt benyttet på low-end modeller rettet mod de spirende markeder.

At få folk til direkte at springe ud i Forefox OS, et relativt ukendt styresystem som primært kan køre HTML5-baserede webapps kan være noget af en udfordring, derfor har Geeksphone udviklet Revolution som en Dual-OS enhed der kan køre Android (versionen er indtil videre ukendt, baseret på tidligere screenshots, gættes der på 4.x) eller Firefox OS så man altså ikke behøver forpligte sig 100 procent til Firefox OS ved købet af denne telefon.

Boot2Gecko

Ser man på specifikationerne vil man hurtigt opdage, at der ikke står Firefox OS nogen steder, men i stedet for Boot2Gecko. Dette skyldes at Firefox OS-navnet endnu ikke er tilgængeligt for uafhængige producenter som ikke er associeret med en operatør. Selv om navnet ikke er Firefox OS, er softwaren essentielt den samme fortælles der.

Halvdyr mellemklasse mobil

Prisen på 222 Euro (knap 1.600,- DKK før eventuelle skatter og afgifter) er noget pebret hvis man udelukkende kigger på specifikationerne. 4,7 tommer (540x960) display, 8 megapixel kamera (1.3 på fronten), 1.6 GHz processor, 1 GB RAM, 4 GB hukommelse (kan udvides med microSD) samt WiFi og Bluetooth 3.0.

Noget kunne tyde på at telefonen derfor er rettet primært mod udviklere som ønsker at få afprøvet deres apps på flere styresystemer idet en almindelig kunde som blot er interesseret i en telefon, vil kunne få en mere kraftfuld Android enhed for samme pris.

Når det så er sagt syntes jeg ikke prisen er helt ude i skoven for en telefon der lader dig prøve Firefox OS med alt hvad det indebærer, og samtidig tillader at man kan falde tilbage til Android.

Se mere på Geeksphones egen hjemmeside her.Kilde: AndroidCentral

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies