Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Genbrug din gamle smartphone som webcam

Genbrug din gamle smartphone som webcam

Selskabet Koozoo forsøger med en ny drejning på webcams. Sæt din gamle smartphone op i vinduet og vupti, så kan du se live-feeds fra dit eget samt andre brugeres vinduer

Det er 21 år siden forskere på Cambridge Universitet introducerede det første webcam som ganske enkelt filmede deres kaffemaskine, så medarbejdere ikke forgæves skulle besøge kaffestuen for en genopfyldning.

Siden hen er webcams blevet brugt til mangt og meget, og nu forsøger selskabet Koozoo sig med en ny vinkel på konceptet.

De har udviklet software der gør det muligt, at forvandle en gammel mobiltelefon til et webcam - det kræver blot en telefon der er i stand til at downloade apps samt har trådløs internetadgang.

Koozoo har indsamlet hele 15 millioner kroner i investeringskapital til sin ide der bygger på, at lade helt almindelige internet-brugere filme verden fra deres vinduer. Alle webcams samles på et kort og man kan dermed se live-feeds fra sit eget og andres webcams ved at klikke på den pågældende knappenål på kortet.

Der er lige nu cirka 100 brugere der tester systemet. Koozoo introducerer først konceptet i deres hjemby San Fransisco, men en global lancering forventes næste år.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies