Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Genialt kontroller-forslag til iPhone

Genialt kontroller-forslag til iPhone

Designer viser NES-inspireret fysisk kontroller idé.

Der er set adskillige forsøg på at tilføje fysiske spil-styrings redskaber til skærmen på iDevices - fra iCade til Joystickers har buddene været mange og opfindsomme.

Alligevel fangede jeg mig selv i at sidde og smile, da jeg faldt over denne her: Fabio Basile, der er designer og bosat i England, hader de virtuelle kontroller der findes i de fleste iOS spil. Han satte sig derfor for at finde på en snedig løsning, så man kunne game med fysiske knapper og D-pad.

Med tydelig inspiration fra Nintendo?s ikoniske NES-controller har Fabio forsøgt at forestille sig en lækker og praktisk løsning - jeg synes han rammer plet? Dem ene ende forbinder til 30-pins stikket nederst på din iPhone, den anden ende sættes i høretelefon-stikket, og så er du i gang?

Før du besvimer i nørd-eksaste skal jeg skynde mig at skrive, at idéen kun er netop det: der er endnu ikke lavet end sige en prototype - det er blot en idé. Fabio har nemlig ikke midlerne til at lave en, ligesom han på sin Dribble-side skriver, at han ikke kan kode og intet ved om hardware-design.

Til gengæld har han virkelig fat i noget, jeg tror, mange folk ville investere i: det er retro, det er praktisk, og bliver det rigtigt prissat og udbudt kunne der her være tale om en MEGA sællert! Håber han får fundet nogle business angels / venture kapitalister der kan hjælpe ham igang, for det her har julegave-til-mig-selv skrevet UD over det hele...

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

13-01-2012 10:55:06

Jeg har svært ved at forestille mig at Nintendo vil acceptere ovenstående design, men det burde vel være nemt at ændre og dermed undgå endnu et afsnit til den lange patentkrig

0 0
Tommy 13-01-2012 11:10:23

men i forhold til spil, synes jeg klart der er brug for noget tilbehør så man bedre har styr på spillets gang!

Men ja, det ligner vist lidt for meget noget man har set før...

0 0
ihk 13-01-2012 13:31:44

det vil apple forhåbentlig heller ikke gå med til. det er grimt design.

jeg er ret sikker på at apple kan designe noget meget bedre.

0 0
Magnus 15-01-2012 16:44:53

Det behøver Apple så heller ikke at gå med til, enhver kan lave tilbehør til telefoner. Havde det været anderledes er jeg sikker på Apple havde dikteret det lige så stramt, som deres andre politikker.

Havde der været et æble på designet var det en anden snak. Ideen er dog genial nok til at de måske vil lave deres egen version.

Personligt ville jeg til hver en tid vælge dette nostalgiske design over noget af Apple's design.

Så mangler vi bare der er nogen der rent faktisk laver noget der virker, også til andre telefoner.

0 0

Om brug af cookies