Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Gigantisk netværk skal skære i din mobilregning

Gigantisk netværk skal skære i din mobilregning

Europæiske mobilselskaber taler om at lave de mange netværk om til en fælles infrastruktur. Målet er blandt andet billigere mobiltelefoni.

Der kan være billigere opkald i både ind- og udland på vej, hvis en ny idé om et samarbejde mellem teleselskaber i Europa bliver til virkelighed.

Ifølge Financial Times er det således en mulighed, at de mange mobilnetværk i Europa bliver slået sammen til én større infrastruktur, skriver Ritzau.

De største europæiske teleselskaber har angiveligt diskuteret idéen på et møde med EU-kommissæren for økonomi og konkurrence, Joaquin Almunia.

I øjeblikket er der over 1200 teleselskaber og omkring 100 netværk på det europæiske marked, og håbet er at finde en løsning, som kan åbne for konkurrencen og gøre det mere interessant for både selskaber og forbrugere.

Joaquin Almunia har tidligere udtalt, at han ser gode muligheder i en netværksdeling.

Ifølge Financial Times deltog tyske Telekom, franske Telecom, Telecom Italia og spanske Telefonica i mødet.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Simon\n 10-01-2013 02:05:35

Hvis man slog netværkende sammen, ville jeg blive super glad.

Jeg befærder mig pt i 3 forskellige områder i nord og vest jylland, hvor jeg endten er i et område som kun TDC, 3 eller telenor dækker, jeg synes aldrig jeg har oplevet en udbyder som bare har dækket det hele med rimelig forbindelse altid kun en eller 2. Hvilket så vil sige, når jeg er ved mine forældre ville jeg ønske jeg havde tdc, når jeg så træner børnende i hallen ville jeg ønske jeg havde telenor, og 3 når jeg er hjemme. altså dette burde ikke være et problem på så korte afstande som 110 km.

Der er dog et problem jeg kunne være bange for.
udvikling ville gå i stå for teleselskaberne. Hvem skal stå for at udbygge netværket og hvem skal betale, og så sidder de garanteret, hvorfor skal vi betale denne gang, vi betalte på sydsjælland, hvorfor kan de så ikke tage nordjylland?

0 0
Urbanus 10-01-2013 10:15:14

Der er dog et problem jeg kunne være bange for.
udvikling ville gå i stå for teleselskaberne. Hvem skal stå for at udbygge netværket og hvem skal betale, og så sidder de garanteret, hvorfor skal vi betale denne gang, vi betalte på sydsjælland, hvorfor kan de så ikke tage nordjylland?


Dette problem kunne man jo passende løse ved at lave et fælles infrastruktur-selskab der har ansvaret for at udbygge netværket, og lade alle selskaber der bruger netværket betale passende meget til dette selskab, så der er penge til den fortsatte udbygning og investering i nettet.
Den konstruktion ligner jo noget man ser andre steder.

Men der er jo altid en risiko ved at lade infrastrukturen drive af et andet selskab end de selskaber der kommercielt tilbyder produkter og har det direkte forhold til kunden. Det mest grelle eksempel er jo DSB-BaneDanmark-konstruktionen. Men forskellen her vil jo være at infrastrukturselskabet i så fald vil være ejet af de selskaber der benytter den, og at man kan sikre at der betales nok til infrastrukturen, så der vitterlig er nok penge til de nødvensige investeringer og udbygninger af nettet, men det vil så stadig være rigtig, rigtig mange interessenter der skal plejes!! Så der vil stadig være slagsmål om man nu skal prioritere at udbygge nettet her først eller der.

0 0
Simon\n 10-01-2013 11:39:39

Jamen det ville da klart være en løsning på problemet. også finde en sats som skal betales ind hvert år, og af den sats skal så meget bruges på udbygning og udvikling.
Det ville da holde udviklingen kørende, hvis de da kan blive enige og bliver presset fra staten, EU og/ eller forbrugerende til at holde skruen i vandet, så vi ikke kommer til at side med gammel teknologi, når teleselskaber engang synes de er tilfreds eller synes det er for dyrt.

Men konkurrence blandt teleselskaberne bliver nok svære når nu de har samme udgift, så kan de jo kun lave lavere priser efter hvor meget de vil i fortjeneste, da de ikke kan nedbringe udgifter medmindre alle andre også har gjort det :) men et fælles netværk burde være billigere for selskaberne, men tror ikke det bliver billigere for kunderne end det er nu, hvis ikke dyre da priskrigen dør.

0 0
Urbanus 11-01-2013 23:08:15

Jeg tvivler meget på at priskrigen vil dø. Det er klart at konkurrencen vil blive lidt mindre på nogle punkter, når man ikke længere har hvor meget man vil investere i sit netværk som et af de parametre der konkurreres på.

Dels hvis man kigger på andre brancher, så kan der sagtens være konkurrence selvom alle bruger samme infrastruktur på samme vilkår. I f.eks. transportbranchen er det jo de samme veje alle bruger, men man kan godt stadig konkurrere på andre omkostninger, ligesom andre parametre indgår.
Og når man så ydermere ser på telebranchen og de priskrige der hidtil har været med jævne mellemrum, så er de næsten allesammen startet af service providere der bruger og lejer sig ind på en af de store operatørers netværk. Så man kan jo sagtens konkurrere på både pris og service, selvom man ikke ejer sit eget netværk.

0 0
Robert 09-01-2013 15:59:27

Hvis artiklen her har inkluderet alle selskaber som var med til mødet så må vi sige der er et stykke vej til der er et bredt udsnit af selskaber med - og jeg går ud fra de tre Telecoms hører under samme koncern.

Herhjemme venter vi så i mellemtiden på at bare 2 selskaber skal slå deres netværk sammen nemlig Telia og Telenor og det er da noget jeg har hørt om siden jeg startede her på siden i april 2011.

Med andre ord hvis det her bliver til noget så er det nok vores børn eller børnebørn der får gavn af det, ikke os.

0 0
Kim 09-01-2013 17:57:23

Nu skulle sammenlægningen (der blev offentliggjort i juni '11) først lige forbi myndighederne og godkendes, hvad den blev for under et år siden. Ro på...

http://www.mobilsiden.dk/nyheder/konkurrenceradet-telia-og-telenor-kan-sla-netvaerk-sammen,lid.19753/

0 0
patrick lønquist 09-01-2013 17:47:29

Kan selvfølgelig ikke vide noget som helst om det, men det kunne jo tænkes at hvis EU går med til det, at det så vil gå hurtigere end hvis det bliver trukket i langdrag, som jo er tilfældet med telia/telenor..

0 0

Om brug af cookies