Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Gode råd på SMS kan redde flere nyfødte

Gode råd på SMS kan redde flere nyfødte

En SMS-besked med gode råd til gravide kan være med til at mindske børnedødeligheden i de fattige lande.

Til trods for børnedødeligheden, på verdensplan, er halveret siden 1990, så er der stadigvæk store problemer med at holde nyfødte børn i live, det viser nye tal fra Unichef.

I 2012 døde 6,6 millioner, hvoraf halvdelen døde inden for den første måned fra fødslen af – og en million døde på dagen hvor de blev født.

Men nu kan noget så simpelt, som en SMS med gode råd til gravide, måske være med til at redde flere nyfødte. Det viser et dansk studie fra Zanzibar, som er foretaget blandt 2.550 kvinder.

Antallet af mobiltelefoner i de fattige lande er eksploderet over det seneste årtid og alene i Afrika er antallet af abonnenter steget fra 17 millioner i år 2000 til 650 millioner i 2011. Det skriver dr.dk.

Det er den danske Læge og Ph.d.-studerende, Stine Lund, som står bag projektet Wired mothers.

 - ”Vi testede om, vi ved at sende sms’er til gravide kvinder kunne få dem til at komme mere regelmæssigt til svangeromsorg og kunne få dem til at komme ind og føde i sundhedssystemet med uddannet personale.”

Og det ser ud til sms’erne har hjulpet for 60 procent af kvinderne, i projektet, fødte under kyndig vejledning fra en læge eller jordemoder. Sammenlignet med de kvinder, som ikke modtog råd og vejledning på mobilen kom kun 47 procent.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Villiam 13-09-2013 11:01:10

de nyfødte ikke lige lære at bruge mobilen først ? ;)

0 0

Om brug af cookies